İstişare toplantısına katıldı

Trakya üniversitesi ilahiyat fakültesi dekanı ve genel sekreteri prof. Dr. Cevdet kılıç, 35. İl müftüleri istişare toplantısına katıldı.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen “Toplumu Din Konusunda Aydınlatmada Diyanet-İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri İş Birliği İmkanları/Stratejileri” temalı “35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği ve 81 il müftüsünün yanı sıra İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin dekanlarının da katıldığı toplantıda, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç bir sunum gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasında Prof. Dr. Ali Erbaş, “Doğru şekilde karşılanmayan her ihtiyacın istismara açık olduğunu bugün daha yakından görmekteyiz. Nitekim İslam'ın rahmet ilkelerini ve Müslümanların samimi duygularını hain emellerine alet eden FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri, din istismarının bir güvenlik meselesi haline geldiğinin açık göstergesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği İl Müftüleri ile İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin dekanlarına hitaben yaptığı konuşmasda, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde imam ve müezzinlerin okuduğu sala ve ezanların, gecenin dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyerek kendilerine teşekkür etti. Türkiye'nin; tarihî birikimi, coğrafi konumu, farklı inançları asırlardır barış içinde yaşatan kültürel zenginlikleriyle bu konuda tüm İslam dünyasına öncülük yapabilecek tek ülke olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dini istismar eden, gençlerin istikbalini çalan, etnik ve mezhebi ayrılıkları derinleştirerek ümmet coğrafyasında fitne çıkaran bu yapıların, Türkiye'nin ve İslam âleminin geleceğinde yeri olmadığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaseten biz, işin manevi mimarları olarak da sizler çok çalışacaksınız. Unutmayın kâinat boşluk kabul etmez. Hak ve hakikat yolcularının dolduramadığı alanı muhakkak şeytana kul köle olanlar dolduracaktır. İnsanlar, bilhassa da gençler şayet dini alandaki susuzluklarını sahih kaynaklardan gideremiyorlarsa, ister istemez sapkın yapıların pençesine düşeceklerdir. Nitekim ehliyet ve liyakat sahibi din âlimlerimizin ön plana çıkmadığı durumlarda neler olduğunu hepimiz gördük, yaşadık. Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı-danslı program yapan soytarılara kalıyor. Dinle diyanetle, hatta ve hatta milletimizin asgari ahlak standartlarıyla bile bağlantısı olmayan şahıslar ortalıkta İslam adına ahkâm kesiyor. Arayış içindeki insanlarımızı da kurdukları bu tezgâha düşürebiliyorlar.” dedi.

Toplantıdaki sunumunda, İlahiyat Fakültelerinin aynı zamanda kültür ve medeniyet duraklarından biri olduğunu, öğretilen derslerin sadece İlahiyat Fakültesi öğrencilerine ya da imam hatip öğrencilerine mahsus olmadığını, din eğitiminin herkesin hakkı olduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, İlahiyat Fakülteleri olarak kendilerine düşen bazı görevler olduğunu belirtti. Üniversitelerin %5'lik havuz derslerinin içerisinde Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim ve İslami İlimler derslerinin de olabileceğini ve bu derslerin tüm öğrencilerin seçimine açık olabileceğini, bu sistemin bir örneğinin Trakya Üniversitesi'nde uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Kılıç, bu eğitim öğretim yılında Osmanlı Türkçesine Giriş, Ney, Hüsn-i Hat, İslam'ın Yayılış Tarihi, İnsanlık Tarihinde Dinler, Dinler Coğrafyası derslerinin havuz derslere eklendiğini ve bu dersleri birçok farklı fakülteden 310 öğrencinin seçtiğini belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme