Kadınlara bilgilendirme eğitimi verildi

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve  Belediye Sağlık İşleri Birimi ekipleri tarafından meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri çerçevesinde Kurtuluş Mahallesi sakinlerine eğitim verildi.

TAKİP ET

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve ölüme neden olan türlerden birisi olan meme kanserinde erken tanı büyük önem taşıyor. Meme Kanseri farkındalık ayı etkinlikleri çerçevesinde Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan kadınlara bilgilendirici eğitim verildi.

Bilgilendirme eğitiminde kadınlara meme kanserinin riskleri, korunma yöntemleri, tarama yaşları ve erken teşhisin önemini anlatıldı. Etkinliğe katılan mahalle sakinlerine evde kendi kendilerine meme muayenesi yapmaları ve mutlaka ücretsiz olarak yapılan taramalara katılmaları konusunda çağrı yapıldı. Eğitimde, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde ücretsiz taramalar yapıldığı ve erken teşhisle kanserin önüne geçildiği de vurgulandı.

Mahalle sakinlerinin bilgilendirilmesini ve KETEM biriminde ücretsiz yapılan taramalara katılmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, Meme kanserinde erken teşhisinin önemine dikkat çekildiğini ve birçok kadının bu eğitimler sonrası kontrol içim tarama yaptırmaya gideceğini aktardı.

Etkinliğin sloganının “Erken fark edersen, çok şey fark eder” olduğunu belirten Uzel, eğitim veren doktor ve ekiplere teşekkür etti.

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme