Kadınlara özel atölye günleri

Geçtiğimiz hafta sonu Edirne'de bir alışveriş merkezinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen organizasyon yoğun ilgi gördü. Organizasyon kapsamında çalışma atölyesi kurularak katılımcılara ahşap boyama öğretildi.

TAKİP ET

Etkinliğin Edirne'deki yöneticilerinden Seda Kabakçı, merkezi İstanbul'da bulunan Anne Çocuk Ajansı'nın yaptığı çeşitli etkinliklerle kadınlara yönelik atölye çalışması yaptırdıklarını söyleyerek; “Normalde broşürlerimiz oluyor. Broşürlerimiz Ekim- Kasım ayında ya da KİPA'nın isteğine bağlı olarak ne zaman etkinliklerimizden istiyorsa o zaman yapılıyor. Yaklaşık 3-4 yıldır burada çeşitli etkinliklerden sorumluyuz. Geçen sene çocuklara yönelik etkinliklerimiz daha yoğunluktaydı. Her hafta sonu 15.00-16.00 arasında seanslarımız oluyordu. Bu sene ekstra bir değişiklik oldu. Her aya ait ilk etkinlikler sadece kadınlar adına düzenleniyor. Kadınlara yönelik atölye çalışmamızın adıahşap boyama atölyesi” olarak belirlendi. Etkinliğimize katılan kadınlar hem eğlenceli vakit geçirmiş oluyorlar, hem de çeşitli arkadaş çevresi edinmiş oluyorlar” şeklinde konuştu.

“Zaman çabucak geçiyor”

Ahşap boyama atölyesinde kadınların keyifli vakit geçirdiğini ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını söyleyen Kabakçı; “Ahşap tepsi boyama atölye etkinliğimizde Bütün malzemeleri biz temin ediyoruz. Kadınlarımız tepsileri boyuyorlar. Bu şekilde kadınlarımız buraya geldiklerinde ise ücretsiz olarak başlayıp etkinliğe katılmış oluyorlar. Kendi yaptıkları tasarımının da kendilerinin oluşturması onları apayrı mutlu ediyor. Onlar mutlu olunca biz de mutluluk duyuyoruz. Etkinliklerimize olan ilgi güzel ve ücretsiz bir etkinlik olması vatandaşların dikkatini çekiyor. Geçen senelerde çocuk etkinliklerimize baktığımızda aynı yoğunluğu, aynı potansiyeli aldık ve aynı enerjiyle çalıştık. Her okul sezonunda biz de her hafta sonu etkinliklere başlayıp okulların tatil dönemine kadar devam ediyoruz. Daha sonrasında yarıyıl karne tatilinde ayrı bir etkinlik yapıp, daha bahar döneminde ise farklı etkinlik yapıyoruz. Yani güz dönemi, 15 tatil dönemi ve bahar dönemi gibi farklı çalışmalarımız oluyor. Bu sene ekstra farklı olarak kadınlara yönelik etkinliğimizin olması da bizi burada çok memnun etti” dedi.

Kabakçı, herkesi bu tür etkinlikleri katılmaya davet ederek sosyalleşmeye de katkı sağladığını söyledi.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme