Kamp ekipmanlarına olan talep yükseliyor

Kamp yapmaya olan ilginin artmasıyla birlikte, kamp ekipmanları ve outdoor malzemelerine olan talep de yükseliyor.

Doğayla iç içe olma arzusu ve şehir hayatının getirdiği stresi geride bırakma isteği, vatandaşların kamp yapmaya olan ilgisini artırmaya devam ediyor. Son yıllarda doğa turizminin popüler hale gelmesiyle birlikte, kamp yapmak doğal güzelliklere duyulan özlemi tatmin etmenin en keyifli yollarından biri haline geldi.

Ülkenin farklı bölgelerindeki doğal güzellikler ve kamp alanları, kamp severler için eşsiz deneyimler sunuyor. Dağların zirvesinde çadır kurmak, göllerin kıyısında kamp ateşi yakmak veya kumsallarda denizin sesi eşliğinde uyumak gibi farklı alternatifler, her zevke uygun kamp imkanları sunuyor.

Kamp yapmaya olan ilginin artmasıyla birlikte, kamp ekipmanları ve outdoor malzemelerine olan talep de yükseliyor. Kamp ekipmanları üreten firmaların çeşitliliği ve ürün kalitesinin artması, kamp yapmayı daha erişilebilir ve keyifli hale getiriyor.

Vatandaşların internet üzerinden aldığı kamp ekipmanlarında çeşitli sıkıntılar yaşadığını söyleyen kamp malzemeleri esnafı Dinçer Yanık, internetten alınan ürünlerin garantisinin olmadığını ifade etti.

Yanık, internetteki ürünlerin birçoğunun lisanssız ürün ya da sahte ürün çıktığını dile getirdi ve şöyle devam etti:

“O nedenle de biraz bizi tercih etmeye başladılar. Biz de bu sorunla karşılaşmıyorlar. Bizim dört mevsim, üç mevsim çadırlarımız var. Ürünlerimiz kesinlikle su geçirmez. Bu nedenle biraz maliyetli ürünler. Aile çadırları, 2 kişilik çadırlar var. Kişi ömür boyu bir çadır istiyorsa, 8-10 bin lirayı gözden çıkarması lazım. Bu bütün malzemeleriyle birlikte bir rakam. En ucuz çadır 1600 liradan başlıyor. Ama onlar insanlara yetersiz kalıyor. Güneş geçirir, hava almaz, yağmur geçirir. Çadır satışlarında artık geçen yıla oranla daha artış oldu çünkü insanlar kendilerini doğaya vuruyor.”

Doğukan Vurgun

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme