Kente içme suyu sağlayan bazı barajlarda doluluk oranı yüzde 20'inin altına düştü

Edirne'ye içme suyu sağlayan bazı barajlarda doluluk oranı önemli ölçüde düştü. Kayalıköy yüzde 15, Süloğlu Barajı yüzde 43 ve Kırklareli Barajı'nda doluluk oranı yüzde 53'e geriledi.

TAKİP ET

Trakya şiddetli kuraklık nedeniyle çok az yağış aldı. Bu nedenle barajlarda doluluk oranı artmadı. Yaz mevsimi başlar başlamaz ise yüksek sıcaklıklar hâkim olmaya başladı. Hal böyle olunca hızla buharlaşma gerçekleşti. Bu 2 etken bir araya geldi ve barajlardaki doluluk oranı kritik noktaya kadar geriledi.

Kuraklık, bilinçsiz kullanım ve mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları barajlardaki doluluk oranlarını düşürdü.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde barajlardaki su seviyeleri önemli ölçüde düştü. Kuraklıktan en çok Edirne etkilendi.

Kente içme suyu sağlayan bazı barajlarda doluluk oranı yüzde 20'inin altına düştü.

Kayalıköy yüzde 15, Süloğlu Barajı yüzde 43 ve Kırklareli Barajı'nda doluluk oranı yüzde 53'e geriledi.

Sulama amaçlı kurulan barajlarda da durum farklı değil. Altınyazı, Sultanköy ve Armağan gibi barajlarında doluk oranı beklenenin altına indi.

Kırklareli'nde kurulu ve İstanbul'a içme suyu sağlayan barajlardan Pabuçdere yüzde 5,3 - Kazandere'de ise doluluk oranı yüzde 1,53'e düştü.

Trakya'nın bir diğeri kenti Tekirdağ'a içme suyu sağlayan barajlardan Naipköy'ün doluluk oranı yüzde 25, Çokal ise yüzde 79 oldu.

Sulama amaçlı kurulan barajlardan Karaidemir'de ise su seviyesi yüzde 26'ya geriledi.

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme