Kırkpınar'da final heyecanı

663'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününde final heyecanı başladı. Başpehlivanlık güreşlerinde favori 4 altın kemer sahibi Ali Gürbüz. 

TAKİP ET

Olimpiyatların ardından en uzun soluklu spor organizasyonu olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl pehlivanlar 663'ncü randevu için er meydanında güreşleri devam ediyor. Perşembe günü Başpehlivanların ön eleme için sahaya çıkarak başladıkları müsabakalarda bugün final heyecanı yaşanıyor. Hava sıcaklığının 36 derece olduğu çayırda hissedilen sıcaklık, nem ve üzerlerine sürülen zeytin yağı ile birlikte 45 dereciyi buluyor. Er meydanı stadı sabah saatlerinde güreş severlerle doldu taştı. Yaklaşık 13 bin kişilik kapasitesi olan Kırkpınar Er Meydanı Stattı tamamıyla doldu. Bilet alamayan bazı güreş severler stada giremedi.
KOÇ İHALESİ İLE AĞA BELİRLENECEK
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 15.00'da yapılacak. İhaleye giriş bedeli bu yıl 22 milyon 2 yüz 22 bin lira olarak belirlendi. Ağalık ihalesine girecekler bu rakam ile başlayan ihalede satılan Koç'a en yüksek miktarı vererek satın alan kişi 2024'ün Kırkpınar Ağası olacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 15 yıldır Seyfettin Selim yapıyor. Selim bu yıl ağalığı bırakacağını açıkladı.
FAVORİ ALİ GÜRBÜZ
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl, diğer çayır güreşlerinde de en çok birinciliği alarak adından söz ettiren Ali Gürbüz oldu. Antalya Manavgat Belediye Spor Kulübü adına güreşen Ali Gürbüz, Kırkpınar Er Meydanı'nda 4 altın kemer sahibi. Favori güreşçi, 2011-12-13 yıllarında altın kemer sahibi olmuş, doping testi pozitif çıkınca kemeri elinden alınmıştı. Kırkpınar'da kurallar gereği, 3 kez üst üste kemeri alanlar altın kemeri ebedi sahibi oluyor. Ali Gürbüz doping yüzünden elinden kemeri alınsa da 2018 yılında finalde rakibi Orhan Okulu'yu yenerek altın kemer sahibi olmayı başardı. Gürbüz, ilerleyen yıllarda diğer Kırkpınar güreşlerinde altın kemer sahibi olmasa da ilk 4'e girerek kürsüye çıkmayı başardı.
FİNAL HEYECANI
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde, bugün çeyrek, yarı final güreşlerinin ardından akşam 18.00'da Başpehlivanlık final güreşi yapılacak. Final güreşlerinde kurallar gereği 45 dakikalık güreşin ardından diğer güreşlerde olduğu gibi puanlama güreşi ile son bulacak. Puanlamada zaman süresi uygulanmıyor. Pehlivan puan alana kadar güreşler devam ediyor.
BAŞPEHLİVAN ÖDÜLÜ 550 BİN LİRA
Edirne Belediyesi tarafından, 663'ncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı güreşlerinde bu yıl şampiyon başpehlivana 550 bin Türk Lirası ödül verilecek. Güreşlerde 2'nciye 275 bin, 3 ve 4 ‘nücü olan başpehlivanlara 140 bin lira para ödülü verilecek. 663'ncü Kırkpınar Yağlı güreşleri 2024 Başpehlivanının gönlere bayrak çekmesinin ardından düzenlenen kapanış programıyla son bulacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme