Kırkpınar Yağlı Güreşleri, çini sanatına yansıtıldı

Edirne'de 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı tarihlerde çini atölyesi çalışması yapıldı.  Rüstem Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Osmanlı motifleri, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve çeşitli desenler çini üzerinde işlendi.

TAKİP ET

Edirne'de 1554 tarihinde, Kanuni Sultan Selim'in damadı ve sadrazamı Damat Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan 16. Yüzyıl eserlerinden olan Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı'nda anlamlı bir çalışmaya imza atıldı. Unutulmaya yüz tutmuş çini sanatının gelecek nesillere aktarılması, sevdirilmesi ve modern çizgilerle yeniden tasarlanması adına başlatılan çalışma yoğun ilgi gördü. Katılımcılar hem çini sanatını öğrendi, hem de keyifli vakit geçirdi.

Bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla bu şekilde bir etkinlik düzenleyen ArtSince Çini ve Seramik Atölyesi, ata sporunu çini sanatına yansıttı.

Çini atölye çalışmasında yerli ve yabancı katılımcılara, çini sanatı hakkında kısa bilgiler verildi. Geleneksel çini tekniğini öğretmenin yanında, kendi yeteneklerini çini sanatı vasıtası ile ortaya koymaları konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme