Kış gelmeden kombi bakımlarını yaptırın!

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı. Kombi Bakım Ustası Selami Kuzu, vatandaşları kış öncesinde kombi bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı.

TAKİP ET

Edirne'de 15 Yıldır kombi bakım işi yapan Selami Kuzu, kombi servisi, kombi bakımı, kombi tamiri, kombi montajı, petek temizliği, ısıtma sistemleri, yedek parça temini, oda termostatı montajı, gaz alarm cihazı, petek temizliği, ana kart tamiri ve değişimi yaptıklarını söyledi.

Kış mevsiminden önce peteğin içindeki suyun temizlenmesi, peteğin içindeki pıhtılaşmanın ve suyun sirkülasyonu için faydalı olduğunu belirten Kuzu, Vatandaşlara kış gelmeden önce özellikle dışarıda bulunan kombi bakımını yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Hem tasarruf, hem de riskleri ortadan kaldırmak için mutlaka düzenli bakım yaptırılması gerektiğini belirten Kuzu, Yetkili servis elemanı olmayan kişiler tarafından yapılan yanlışların büyük risk taşıdığına da değindi.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, kombi ve peteklerin düzenli bakımının önemine vurgu yapan Kuzu, kombi bakımının çoğu kişi tarafından yeterli sıklıkta yapılmadığını ve bu durumun potansiyel riskler taşıdığını söyledi.

"Hem enerji tasarrufu hem de güvenlik açısından çok önemli"

Kombilerin ve peteklerin düzenli bakımının yalnızca enerji tasarrufu sağlamadığını, aynı zamanda güvenlik açısından da hayati önem taşıdığını vurgulayan Kuzu, “Kombi cihazları, içlerinde gaz ve su bulundurur. Bu yüzden her yıl bakım yapılması, olası arızaların ve güvenlik risklerinin önüne geçilmesi açısından çok önemlidir. Cihazların bakımsız bırakılması, zamanla performans kaybına ve potansiyel güvenlik sorunlarına yol açabilir” dedi.

Uzun süre bakım yapılmaması durumunda ortaya çıkabilecek sorunların, hem cihazın performansını düşüreceğini hem de enerji tüketimini artıracağını belirten Kuzu, Kombinin verimli çalışmasını sağlamak ve olası arızaların önüne geçmek için bakım işlemlerinin ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Sağlıklı, huzurlu ve masrafsız bir kış mevsimi geçirmek için kombi bakımını yetkili ve belgesi olan kişilere yaptırmak gerektiğine dikkat çeken kombi bakım ustası Selami Kuzu, kombi bakımının en geç iki yılda bir yapılmasını dile getirdi.

MUHABİR

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme