Kışlık alışveriş telaşı pazarı hareketlendirdi

Edirne'de her hafta Pazartesi günü kurulan sebze-meyve pazarında tezgahları süsleyen yerli ürünler ilgi odağı olurken, kışlık yiyecek hazırlığı yapacak olandan, bağışıklığını güçlü tutmak isteyen vatandaşlara kadar birçok kişinin pazarın yolunu tutması esnafa can suyu oldu.

TAKİP ET

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tarhana, turşu, kahvaltılık ve salça yapacak olan vatandaşlar, yerli ürünlerin satıldığı pazarın yolunu tuttu.Edirne'de her hafta Pazartesi günü kurulan pazarda, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tezgahlar çeşitli ürünlerle doldu.

Genel olarak Karaağaç Mahallesi'nde yetişen yerli ürünlerin çoğunlukta olduğu pazarda, vatandaşlar bütçelerine göre taze ve yerli ürünlerden satın aldı.

Bağışıklığı güçlendirici meyveler ilgi odağı oldu

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte Mandalinadan, elmaya, erikten, üzüme kadar birçok taze ve yerli ürün bağışıklığını güçlü tutmak isteyen vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kış hazırlıklarının başlamasıyla birlikte hareketliliğin arttığını söyleyen Pazar esnafı İbrahim Çam, bu yıl ürün azlığı dolayısıyla fiyatların pahalı olduğunu aktardı. Kuraklık ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin burada büyük bir etken olduğunu belirten Çam, artık sezon sonunun yaklaştığını ve tarhana biberinin 20 liradan, domatesin de 10 liradan aşağı düşmeyeceğini ifade etti.

25 yıldır dede mesleği pazarcılığı sürdüren Şafak Bunarbaşı, havaların soğumaya başlaması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte vatandaşların bağışıklığını güçlü tutmak ve hastalıklardan korunmak için mandalina, üzüm, elma, erik gibi meyvelere yoğun ilgi gösterdiğini aktardı. Karaağaç yerli olması sebebiyle ürünlerin çok tercih edildiğini ifade eden Bunarbaşı, işlerin güzel gittiğini söyledi.

Karaağaç'ta gübre-ilaç olmadan yetişen anjelik eriğe talebin çok olduğunu aktaran Bunarbaşı, renkli meyvelerin tezgahları şenlendirdiğini vurguladı.

Pazarda yerli ürün satışı yapan Hasan Künteci, tarhana, turşu, salça yapmak için vatandaşların yerli ürünlerin satıldığı pazarı tercih ettiğini söyledi.

Özlem Ceylan

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme