Kıyafetleriniz bu mağazada 'İyiliğe' dönüşüyor
Edirne'de ilk olarak 2019 yılında kendisinin ve çocuklarının kıyafetleri ile yola çıkan 44 yaşındaki Serap Sevinç, zamanla işini büyüttü ve çevredekilerin desteğini alarak geri dönüşümle 'İyilik Döngüsü' adı altında çeşitli projeler hayata geçirdi.
Çevresinin genişlemesinin ardından 2021 yılında Abdurrahman Mahallesi'nde bir iş yeri açan 2 çocuk annesi Serap Sevinç, geri dönüşüm ve ekonomiye katkı sağlıyor.
İşletmesine getirilen eşyalar ve materyallerden elde edilen gelirlerden bazıları sokak hayvanları için mamaya, bazıları ihtiyaç sahiplerine desteğe, bazıları ise çocuk ve gençlere kitaba kadar birçok çalışma ile iyilik döngüsü haline geliyor.
İhtiyacı olan kesimlere, gençlere ve öğrencilere el uzatan Sevinç, bağış olan her şeyi talepler doğrultusunda değerlendiriyor. Bu güne kadar askıda bayramlık, rafta kitap gibi sürdürülebilir iyilik projelerini hayata geçiren Sevinç, kayıtlı müşteri sayısını her geçen gün arttırıyor.
Evde kullanılmayan eşyaların geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılmasını, ihtiyaç sahibi insanların makul fiyatla birçok ürün alabilmesini sağlamayı hedeflediğini ve bunun başarmanın gururunu yaşadığını ifade eden Sevinç, 800'e yakın kayıtlı müşterisinin olduğunu ve bu sistemin herkese katkı sağladığını söyledi.
Geri dönüşüm mağazası ile hem müşteriler, hem mağaza para kazanıyor, hem de yapılan bağışlar birçok insana umut oluyor.
" İyilik döngüsü çığ gibi büyüyor"
Maddi durumu iyi olan vatandaşların getirdiği kıyafetlerin satışından elde edilecek gelirlerin parasını bağış olarak bıraktığını belirten Sevinç, bu duyarlılık karşısında öğrencilere burs, sokak hayvanlarına mama, ihtiyaç sahiplerine destek gibi birçok iyilik yapmaya çalıştıklarını ve yardımların her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü aktardı.
Hikayeler, romanlar ve test kitaplarını da ihtiyaç sahipleri için iyilik döngüsüne dahil ettiklerini belirten Sevinç, "Bir şeye başlarsanız, yanınıza katılan çok insan oluyor. Yeter ki siz güzel niyetle adım atın, arkası kendiliğinden geliyor. Ufacık bir adımla başladığım çalışma kocaman bir iyilik döngüsü haline geldi. Bu şekilde büyümesi beni çok mutlu ediyor" dedi.
Mağazadan alışveriş yapan vatandaşlardan Sevinç Yılmaz, daha önce yurt dışında yaşadığı için orada bu tarz geri dönüşüm mağazalarını çok gördüğünü ve Edirne'de de böyle bir çalışma yapılmasının çok güzel olduğunu söyledi.
Evdeki kullanmadığı yeni kıyafetler olduğunu ve onları getirip katkı sağlamayı düşündüğünü belirten Yılmaz, örnek ve bu konudaki duyarlılığı arttıracak bir çalışma olduğunu ifade etti.
Özlem Ceylan