Konuşmadan Anlaşma Sergisi

Edirne'de, Sveti Georgi Kilisesi'nde ‘İnsan Olmak Sanatı' temasının işlendiği eserlerin yer aldığı resim ve heykel sergisi açıldı.

TAKİP ET

Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Topluluğu ve Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu'nun birlikte hazırladıkları sergide akademisyen ve öğrencilerin birçok çalışması görücüye çıktı.

Sveti Georgi Kilisesi'nde düzenlene sanat etkinliğinde, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velislav Minekov, TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ersan Sarıkahya, Sveti Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık ve Bulgaristan Edirne Başkonsolos Danışmanı Andon Andonov'un yer aldığı sergide akademisyen ve birçok öğrenci vardı. TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ersan Sarıkahya bu serginin iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin gelişimine katkı sunacağını ifade etti.

“Sanat Zaman, Mekân Tanımaz”

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velislav Minekov, sanatın zaman ve mekân tanımadığının altını çizerek, şunları söyledi:" Güzel bir sergi ortaya çıktı. Sergide akademisyen ve öğrencilerin eserleri yer alıyor. Sanatın birleştiriciliğini burada bir kez daha görüyoruz. Bu serginin amacı da ülkeler arası işbirliğine ve çalışmalarına katkı sunmak uluslararası sanatın hiçbir zaman sınır tanımadığını ve sanatın her zaman ulaşılabilir olduğunu anlatmayı amaçladıklarını görüyoruz. Serginin düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

“Sanat, Konuşmadan Anlaşma Dilidir”

Sanatın insanların konuşmadan anlaşmasını sağlayan bir araç olduğunu dile getiren Sarıkahya, "Sanat her zaman ortak bir dildir. Sanat konuşmadan, söz olmadan insanların anlaşmasını sağlayan bir araçtır. İki ülke arasındaki dostluğun, kardeşliğin gelişmesine de katkı sağlayacak bir sergi. Üniversitemiz öğretim üyesi aynı zamanda Bulgar vatandaşı olan Prof. Dr. Velislav Minekov'un sergide önemli katkısı var. Sergide farklı bakış açıları soyut olarak yansıtılmış durumda. Hem heykel hem de resim çalışmaları var. Sanata dair ne varsa bu sergide görmek mümkün. Aynı zamanda böyle güzel bir mekânda açılmış olması sergiye ayrı bir güzellik katıyor" ifadelerini kullandı.

Sveti Georgi Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık ise bu tür sanat etkinliklerinin farklı yerlere taşınması çok güzel olduğunu ve serginin kilisede açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Sergi, gezmek isteyenler için 25 Ekim'e kadar açık olacak.

Yıldız Şinik

Bakmadan Geçme