Kuraklıkla mücadelede su kuyuları devreye alınıyor

Edirne'de yaşanan kuraklık nedeniyle tarım arazilerinin su ihtiyacı karşılamak için 11 su kuyusu açıldı.

TAKİP ET

Türkiye genelinde etkisini gösteren kuraklık Edirne'de de yaşamı olumsuz etkiliyor. Yeterli yağışların gerçekleşmemesi Tunca Nehri'ni kuruma noktasına getirdi. Nehrin beslediği tarım arazileri ise susuz kaldı.

Çiftçiler tarım arazilerini suyun az olması nedeniyle nöbetleşe suluyor. Nöbetle sulama yetersiz kalınca Edirne Tarım İl Müdürlüğü ve Edirne Valiliği, İl Özel İdaresi ekiplerinin ortak çalışma gerçekleştirdi. Ekiplerce yürütülen çalışmalarda 11 su kuyusu açıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer yaptığı açıklamada çiftçilere tam destek vereceklerini dile getirdi. Neredeyse bütün çiftçilere eşit su verildiğine değinen Vali Sezer, “Üreticiler Tunca Nehri'nin suyundan eşit şekilde yararlanıyor. Daha fazla su kuyusu açmak için elimizden geleni yapacağız. Edirne İl Müdürlüğü ve Edirne Valiliği İl Özel İdaresi ekiplerince özel olarak ortak bir çalışma yürütüyoruz. Çiftçilerimize su kuyularını açma konusunda şöyle destek oluyoruz, çiftçimiz su kuyusu açmak için yeterli çalışmalarını yapıyor, valilik olarak bizde maddi ya da iş makinelerimizle destek oluyoruz.“ dedi.

Çeltik arazilerine yakın noktalarda şu ana kadar 11 adet su kuyusu açıldı. Kuraklıkla mücadele kapsamında daha fazla su kuyusu açılması planlanıyor.

MUHABİR

MELİH BARAN

Bakmadan Geçme