MECLİS TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Edirne İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları devam ediyor. Toplantının ikinci birleşiminde İdari ve Mali İşler, Tarım ve Hayvancılık, Köylere Yönelik Hizmetler - ORKÖY ve Plan -Bütçe Komisyon Raporları karara bağladı.

TAKİP ET

Edirne İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları 2'nci birleşimiyle devam etti. Toplantıda İdari ve Mali İşler, Tarım ve Hayvancılık, Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY ile Plan -Bütçe Komisyon Raporları okunarak karara bağlandı.

YAKLAŞIK 20 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Şenol Kılıç, güncellenen 2024 yılı kaçak yapı metrekare birim fiyatlarını ve ilk 7 ayda uygulanan idari para cezası miktarını üyelerle paylaştı. Buna göre 2024 yılı Temmuz ayı sonuna kadar İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürlüğünce 126 izinsiz yapı mühürlendi. Mühürlenen kaçak yapılara ise 19 milyon 138 bin 953 lira, 36 kuruş idari para cezası kesildi. İdari para cezalarının 5 milyon 837 bin 400 lira, 02 kuruşu tahsil edildi.
Kaçak yapılardaki metrekare başına ceza miktarı ise yaklaşık yüzde 50 arttı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Raporu Remzi Subaş tarafından üyelerle paylaşıldı. Buna gör şehirdeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara uygulanan şap, sığır brusella, şarbon, çiçek ve mavi dil aşılarının miktarı konusunda bilgi verildi.

Edirne'de toplam 142 bin 906 büyükbaş ve 413 bin 365 küçükbaş hayvana aşılama çalışması yapıldığı belirtildi.

İdari ve Mali İşleri Komisyonu Raporunu ise Niyazi Yoldaş üyelerle paylaştı. Edirne'nin Meriç İlçesi Büyükdoğanca Mahallesindeki İl Özel İdaresi'nin taşınmazının durumu ile ilgili üyeleri bilgilendirdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme