MECLİS TRAFİK SORUNUNA EL ATIYOR

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, kent merkezinde bulunan kavşaklarda belirli saatlerde çok yoğun bir trafik oluştuğunu belirterek,  bu sorununa çözüm arayışına gireceklerinin sinyalini verdi. Yapılacak tercihli yol sistemiyle artık Edirne'de trafik sorunu olmayacak.

TAKİP ET

“Trafikle ilgili bir türlü kalıcı çözümlere ulaşamıyoruz”

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in Edirne'ye atanmasıyla birlikte sadece köylerle değil, kentin ekonomik, sosyal ihtiyaçlarının giderilmesiyle ilgili İl Özel İdaresi'nin imkanlarıyla katkı vermeye çalıştıklarını söyleyen Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, “Edirne'de cidden bir trafik sorunu var. Bu trafik sorunuyla ilgili defalarca basında birçok haber çıktı. Yetkililer nedenlerini açıklıyorlar ama bir türlü trafikle ilgili kalıcı çözümlere ulaşamıyoruz. Oysa bütün dünyada toplu ulaşım öncelikli ulaşım araçlarından biridir. “ şeklinde konuştu.

Edirne'de trafik işin içinden çıkılmaz bir duruma geldi”

Edirne'de bulunan kavşakların belirli saatlerde çok yoğun bir trafiğe maruz kaldığını belirten Geçmiş, “Bu kavşaklarda trafik sıkıştığı an hem bireysel araçlarımızla hem de toplu ulaşım araçları istedikleri saatte, istedikleri duraktan vatandaşları alamıyorlar. Bütün dünyada trafik sorunu var. Edirne'de işin içinden çıkılmaz bir duruma geldi. Bununla ilgili yollarımızda mevcut olan trafikte her gün yoğunlaşan araç sayısıyla yeni bir yol açma imkânımız kısıtlı. Ama bir tercihli yol sistemini bu toplumda tartışmak zorundayız. Sabah 7.30 ile 9.30 arası en çok yoğun olan saatler, akşam ise 4.30 ile 6.30 yoğun bir trafik oluşuyor. Kendi özel araçlarımızla çevre yan yollarından, çevre yollarından gitmek istediğimiz yere gidebiliyoruz. Ama toplu ulaşımda çalışan şoförlerin başka bir yoldan gitme imkânı yok. Doğal olarak da bekledikleri, tarifelerinde yazılı olan saatlerde yerlerine ulaşmaları mümkün olmuyor. Meclisimizde bu konuşmayı tartışmayı hedefledim.” Dedi.

Burcu Temel

Bakmadan Geçme