Meme kanseri bilgilendirme eğitimi

Edirne'de 1-31 Ekim kanser farkındalık ayı olması sebebiyle Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine yönelik bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Mor Ev Atölye'de düzenlenen bilgilendirme eğitimi kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan türlerden birisinin meme kanseri olduğunu söyleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ferda Erdoğan, Kadınları bilinçlendirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen etkinlikte sunum yaparak kadınları bilgilendiren Dr. Beyza Seven, meme kanserinin riskleri, korunma yöntemleri, tarama yaşları ve erken teşhisin önemini anlattı.

Eğitimlerin yanı sıra KETEM'e randevu oluşturulması için de çalışma yaptıklarını belirten Kadın Meclisi Başkanı Ferda Erdoğan, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde ücretsiz taramalar yapıldığını ve erken teşhisle kanserin önüne geçildiğini belirtti.

Eğitimlerde kadınların bilmediği konuları da öğrenme imkanı bulduğunu aktaran Erdoğan, Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekmek ve bu konudaki duyarlılığı arttırmayı istediklerini ifade etti.

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme