Meme kanseri farkındalık etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesine bağlı Kuştepe Köyü'nde 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

TAKİP ET

Pavli Atölye kurucusu ve fotoğraf sanatçısı Gülşen Gürses'e ait köy kahvesinde gerçekleşen etkinliğe katılamayan ve köyün armut bahçelerinde çalışan kadınların talebi ile eğitim tarlaya da taşındı.

İlk olarak Gülşen Gürses'e ait köy kahvesinde Kuştepeli kadınlara yönelik düzenlenen etkinlikte, meme kanseri farkındalık renginin pembe olmasına istinaden katılımcılara pembe renkte sütlü çilek içeceği ikram edilmesi de etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Burada mola veren emekçi kadınlara Pehlivanköy Toplum Sağlığı Merkezi personelleri Burcu İyibiçer, Dilara Akkır ve İrem Kaya tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Düzenlenen etkinlikte katılımcılara bilgilendirici broşürlerin yanı sıra meme kanserinin sembolü olan pembe kurdele de takıldı. Meme kanseri farkındalık ayı etkinliklerine Kuştepe Köyü kadınları yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte meme Kanserindeki risk faktörleri, riskleri azaltma yöntemleri, erken tanı, korunma yolları, kanser tarama programlarından (40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir mamografi) ve kendi kendine meme muayenesi hakkında bilgi verildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme