Microsoft 365 uygulama ve hizmetlerine erişimde aksaklık yaşandı Dünya mavi ekran hatası verdi

Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde sorun yaşanıyor. Teknoloji şirketi Microsoft'un sistemlerinde yaşanan kesinti pek çok sektörü işlemez hale getirdi. Crowdstrike arızası, Havayolu, banka ve hastane hizmetleri çöktü. Dünyada birçok ülkede uçuşları durdurdu.

TAKİP ET

Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde sorun yaşanıyor. Teknoloji şirketi Microsoft'un sistemlerinde yaşanan kesinti pek çok sektörü işlemez hale getirdi. Crowdstrike arızası, Havayolu, banka ve hastane hizmetleri çöktü. Dünyada birçok ülkede uçuşları durdurdu.

Küresel çapta yaşanan Siber güvenlik platformu CrowdStrike'ın devre dışı kalması ile birlikte uluslararası havayolları başta olmak üzere dev şirketlerde aksamalar meydana geldi. bankalar, medya kuruluşları ve havayolu şirketlerinin de bulunduğu birçok küresel şirkette işlemler durduğu bildirildi. Toplu bir yazılım sistemi kesintisinden etkilenildiği açıklandı

MİCROSOFT AÇIKLAMA YAPTI

Microsoft 365 uygulama ve hizmetlerine erişimde aksaklık yaşandığını Ancak sorunu hafifletici önlemler alınmaya devam edilirken Hizmetlere erişimde iyileşme görüldüğünü dünya çapındaki yazılımsal problemin yakında çözüleceğini bildirdi.

BTK AÇIKLAMA YAPTI

“Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır.

Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME'lerimiz ile paylaşılmıştır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz" açıklaması yaptı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme