'Mide Dostu Kakule'

Tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de birçok kişinin sorunu olan mide rahatsızlıklarının çözümü ilaçtan da etkili olan kakule bitkisinde olduğu ortaya çıktı.

TAKİP ET

Aktar Esat Güven memleketi Hindistan olan Nepal, Malezya gibi ülkelerde yaygın olarak yetişen bir bitki olan kakule, ithal edilen en değerli bitkilerden biri olduğunu belirtti. Güven ayrıca, mide rahatsızlıkları başta olmak üzere unutkanlığa bile çare olan Kakule bitkisinin yemeklere, hamur işlerine, çaylarda tat verici olarak kullanıldığını söyledi.

“Her Derde Deva”

Güven, kakulenin kullanımı ve faydaları ile ilgili şunları ifade etti: “İçeriğindeki A vitamini, C vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, manganez, magnezyum, fosfor ve çinko sayesinde iyi bir vitamin ve mineral takviyesi olarak kullanılabilir. Sindirim sistemi sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Mide asitlerini düzenler, sindirimi kolaylaştırır ve mide-bağırsak gazlarının giderilmesinde etkilidir. Sakinleştirici özelliği vardır. Depresyon, kaygı, panik atak ve benzeri psikolojik durumlarla baş etmeye yardımcı olur. Yatmadan önce içilen kakule çayı, vücudun ve sinir sisteminin gevşemesine yardımcı olup stresi azaltarak daha iyi bir uyku sağlar. Ancak düzenli olarak antidepresan benzeri ilaç kullanan kişilerin kakule kullanmaya başlamadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Vücuttaki kan akışını düzenler, tansiyon, kolesterol ve benzeri sorunların giderilmesine yardımcı olur. Adet döneminde yaşanan spazm ve krampların giderilmesinde etkilidir. Mide bulantısını gidermeye yardımcı olur. Diş ve diş eti sorunlarının giderilmesinde yardımcıdır. Ağızdaki mikropları azaltarak diş çürümesi, diş eti kanamaları ve ağız kokusu gibi sorunları azaltır. Kakule tohumları çiğnenerek de kullanılmalı. Sabah ve akşam 2 defa çiğnenebilir. Kakule tohumlarını sıcak suda demleyerek hazırlanan gargara ile ağzı çalkalamak da nefesi rahatlatır ve ağız sağlığını korumaya yardımcı olur. Solunum sistemini rahatlatır, boğaz iltihabına bağlı öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.”

İpek Deniz

Bakmadan Geçme