Milli başarı

Edirne'de düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonasında 2 tek kategorisinde yarışan Türkiye Kürek Milli Takım sporcularından Şampiyonasında Can Yüce ve Muhammed Enes Kılıç altın madalya kazandı. Yüce, müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, 'Armanın hakkını verdik.' Dedi.

TAKİP ET

Meriç Nehri'nde ikinci uluslararası organizasyon gerçekleşti. Avrupa Kürek Şampiyonasından sonra Balkan Kürek Şampiyonası da tamamlandı.

8 ülkeden 300'e yakın sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye Kürek Milli Takımı'nın performansı ön plana çıktı.

Türk Milli Takımı toplamda 18 madalya topladı. 21 kategoride yarışan Milli Takımı 7 altın, 5 gümüş, 6 bronz madalya kazandı.

Altın madalyalardan birinin kazanıldığı iki tek kategorisinde yarışan Can Yüce ve Muhammed Enes Kılıç, suya kazanmak için indiklerini dile getirdi.

Heyecanlı olduklarını dile getiren Enes Kılıç, hiçbir zaman kaygılanmadıklarını söyledi.

Sporculardan Can Yüce, armanın hakkını verdiklerini dile getirdi.

Romanya ile başa baş mücadele ettiklerini söyleyen Yüce, “Biz coğrafi konumumuzdan dolayı, dümdüz göllerimiz olmadığı için antrenman yapmaya uygun yerler bulamıyoruz. Bu yüzden zor hava ve zor su şartlarında antrenman yaptık. Geldiğimizde Enes'e de söyledim, burası bizim suyumuz. Dalgalı havaya alışığız dedim.” Sözlerini kullandı.

2024'ün kürek yılı olduğunu belirten Yüce, “Bizim de artık Meriç Nehrimiz ve şampiyonluğumuz var. 2024 kürek yılı diyebiliriz. Son zamanlara bakacak olursak TKF'nin Meriç Nehri'ne yaptığı parkur, Avrupa müsabakalarını buraya davet etmesi, Balkan yarışlarını buraya davet etmesi, çok büyük bir yatırım oldu. Gerçekten federasyona da çok teşekkür ederiz. Genel olarak izleyenlere, federasyon görevlilerine ve sizlere teşekkür ederiz.” Dedi.

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme