Miraç kandili bereketi

Tarihi Selimiye Cami, Miraç Kandili nedeniyle doldu taştı.

TAKİP ET
Tarihi Selimiye Cami, Miraç Kandili nedeniyle doldu taştı. Gündüz alışveriş yapan turistler, akşam namazlarını Selimiye'de kıldı.

Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Selimiye'de Miraç Kandili'ni idrak etmek isteyen çok sayıda akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı.Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Edirne merkezden çok sayıda vatandaş camiye akın etti. Akşam namazını kılan müminler, din görevlileri tarafından okunan mevlid-i şerifi, ilahileri, Kur'an-ı Kerim'i ve verilen vaazı dinledi.

Selimiye Cami'nin içinde hiç boş yer kalmayınca bazı vatandaşlar yatsı namazını caminin bahçesinde kıldı.

ZİYARETÇİ AKINI

Mimar Sinan'ın ''ustalık eserim'' dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'ni Miraç Kandili dolayısıyla çok sayıda kişi ziyaret etti. Miraç Kandili dolayısıyla çok sayıda tur şirketi Edirne'ye gezi düzenledi. Kandil için Manisa'dan Edirne'ye gelen Müzeyyen Gülgenç, yaptığı açıklamada, Edirne'ye ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini belirtti.Özellikle Selimiye Camii'nin muhteşem bir eser olduğunu ifade eden Gülgenç, ''Bizler de Miraç Kandili'nde Selimiye Camii'nde olalım diye Manisa'dan Edirne'ye geldik. Gerçekten çok güzel bir şehir. Özellikle Selimiye'ye bayıldık. Allah nasip ederse akşam namazlarımızı da burada kılıp kentten ayrılacağız'' dedi.

ESNAF SATIŞLARDAN MEMNUN

Bu arada, Selimiye Camii'ne ibadet etmek için gelenler, Selimiye Camii'nin altındaki Arasta, Eski Cami yakınındaki Bedesten ve Tarihi Alipaşa Çarşısı'ndan alışveriş yaptı, bez bebek, aynalı süpürge, mis meyve sabunu, badem ezmesi, Kavala kurabiyesi ve deva-i misk helvası aldı.Selimiye Camii'nde düzenlenecek Miraç Kandili programına katılacak ziyaretçiler, Meriç Nehri'nin kenarındaki çay bahçelerinde ve kent ormanında vakit geçiriyor.

Bakmadan Geçme