Muhtarlar Federasyonu Başkanlığına Fatih Kıyga seçildi

Edirne İli Köy Ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tek liste ile seçime giden Fatih Kıyga, federasyonun yeni başkanı oldu.

TAKİP ET

Edirne İli Köy Ve Mahalle Muhtarları Federasyonu seçime gitti. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Olağan Genel Kurulunda Hatip Köyü Muhtarı Fatih Kıyga, başkanlığa seçildi. Genel kurulda konuşan Kıyga, daha faydalı işler yapma ve birbirlerine sahip çıkma niyetinde olduklarını söyledi.

Genel kurulda konuşan Federasyonun Eski Başkanı Sedat Tosun, yaşanan zorluklara değindi. Federasyonun aktif çalışmalar yapması için aidat ödemelerinin yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Tosun, "Biz ilk yıl çok zorlandık. Gelen aidatlarımız doğal gaz, elektrik ve suya gitti. Genel giderlerimizi karşılayamadık. Gerektiği yerde cebimizden ödedik. Para olmadan iyi bir şey olmuyor. Bu federasyonu ayakta tutun ama federasyona hiçbir zaman için cephe almayın. Burası hepimizin federasyonu. Gelin birlik beraberlik olsun" ifadelerine yer verdi.

Federasyonun amacının muhtarlara ve görev yaptığı köylerde, mahallelerde halka hizmet etmek olduğunu belirten Fatih Kıyga, daha faydalı işler yapma ve birbirlerine sahip çıkma niyetinde olduklarını söyledi.

353 muhtar olduğunu ve büyük bir aile olduklarını aktaran Kıyga, "İnşallah bu ailemizi hep birlik beraberlik içinde tutacağız. Hep birlikte çalışmalarda bulunacağız. Yönetimde beni layık gördüğünüz, seçtiğiniz oylar için teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, özellikle köylerde yaşanan sorunların ve seçim sürecindeki sıkıntıların farkında olduklarını, el birliğiyle doğru çalışıp bir arada hareket etmeye devam edeceklerini belirtti.

İl Genel Meclis üyelerinin de ellerinden geleni yapmaya hazır olduğunu aktaran Gegeoğlu, muhtarlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Pandeminden depreme kadar birçok zorlu dönem geçirildiğini hatırlatan Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, muhtarlar olarak bu zorlu dönemde ellerinden geleni yaptıklarını ve çalışmalara katıldıklarını aktardı. Derneğe sahip çıkma ve birlik beraberlik çağırısında bulunan Kemik, birlik beraberlikle her şeyin üstesinden gelebileceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından genel kurula geçildi. İlk olarak divan heyeti oluşturuldu. Genel kurulun divan başkanlığına Oktay Canvermez, Katip Üyeliklere Recai Kararmışbuga ve Ersan Bubektaş seçildi.

Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Faaliyet Raporu okundu ve ibrası gerçekleştirildi. Daha sonra tek liste ile açık oylama yapıldı. Oylamada Edirne Köy Ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanlığına Edirne Merkez Hatipköy Muhtarı Fatih Kıyga seçildi.

Yönetim Kurulu asil üyelerinde; Abdullah Kemik, Çağlar Turgay, Ahmet Tezer, Günay Tunç, Mehmet Karlatlı, Ayşe Sever, Seçkin Sutcan, Selçuk Meriç yer aldı.

Yönetim Kurulu yedek üyelerinde; Şafak Gündoğdu, Melek Kahya, Nurcan Uzel, Seçkin Bektaş, Hasan Demirbozan, Birol Ay, Turan Akgül, Abdi Zamacı, Erdinç Şeftali yer aldı.

Denetleme Kurulu asil üyelerinde; Aykut Yaman, Müjdat Kurt, Asım Gül, Tevabil Çevik, Özgür Çevik yer aldı.

Denetleme Kurulu yedek üyelerinde Muammer Gizlen, Ferdi Özkaya, Canan Koca yer aldı.

Dilek Şahin

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme