OĞLUNU MOTİVE ETMEK İÇİN GİRDİĞİ FAKÜLTEDEN MEZUN OLDU, YEMİN EDEREK AVUKATLIĞA BAŞLADI

Edirne'de 36 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan 70 yaşındaki Ahmet Atay, hukuk fakültesindeki mezuniyetinin ardından düzenlenen mazbata töreninde avukatlık cübbesi giymenin mutluluğunu yaşadı.

TAKİP ET

Edirne'de üniversite sınavına hazırlanan oğlunu motive etmek için hukuk fakültesine başlayan 70 yaşındaki Ahmet Atay, mezun olmasının ardından yemin ederek avukatlığa başladı.

Üniversite sınavına hazırlanan oğlunu motive etmek için 2014 yılında çıkan öğrenci affı ile birlikte İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yeniden başlayan Atay, mezun olmanın ve göreve başlamanın sevincini yaşadı. Atay, mazbatasını Edirne Barosu'nda düzenlenen törenle teslim aldı.

Düzenlenen yemin töreninde konuşan Edirne Baro Başkanı Avukat Tacettin Sivrikaya,“Oğlunu motive etmek için hukuk fakültesine kayıt olan ve eğitim ile staj dönemini bitirerek aramıza katılan Ahmet Atay'a başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Avukatlık yemini ile mesleği ilk adımını atan Ahmet Atay, ruhsatını alırken duygu dolu anlar yaşadı. Ahmet Atay'ın cübbesini ise meslektaş oğlu Uğur Atay giydirdi.

36 yıllık öğretmenlik hayatının ardından 70 yaşında hukuk fakültesini bitirerek avukatlık cübbesini giyen Ahmet Atay, okumanın yaşı olmadığını ve yılmadan çok çalışmak gerektiğini söyledi.

“Gençlere tavsiyem yılmasınlar, çok çalışsınlar”

Avukatın erdemli, şerefli ve vicdan sahibi olmasının adaletin işlemesinde önemli noktalardan birisi olduğunu söyleyen Atay, “Avukat sürekli kendisini geliştirmeli ve kendisini dinamik tutmalıdır. Hukuk cesurluğumun, soyut kanıtların somut olaylarla müvekkil için özgürlük ışığını kavuşturmak çabasıdır. Vicdan rahatlığıdır. Yargı cumhuriyettin onurudur. Eğer ki avukatların sesi kesilirse yurttaşların sesi kesilir. Avukat olmazsa demokrasi yarım kalır. Ülkemizde fakülteler var hukuk fakültesi arttıkça işsizlik sayısı da artıyor staj döneminde maaş alınmaması konusuyla ilgili Türkiye Barolar Birliği tarafından gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Oğlum üniversite sınavına hazırlanıyordu. Ben de onu motive etmek için sınava girdim. Hukuk fakültesini kazandım. Oğlum da avukat oldu. Okumanın yaşı yoktur. Gençlere tavsiyem yılmasınlar, çok çalışsınlar” ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme

Bakmadan Geçme