Öğrenciler Trene yöneldi

Otobüs fiyatlarının artışı, öğrencileri trene yönlendirdi. Öğrenciler, 'Halkalı-Sirkeci arasında da bir ring seferi olmalı. O zaman daha fazla rağbet olacaktır' dediler

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatlarındaki artış otobüs bilet ücretlerinin de artmasına neden oldu. Edirne – İstanbul otobüs bilet fiyatların 45 TL'ye kadar yükselmesi sonucu Trakya Üniversitesinde okuyun öğrencilerin, ulaşımda tercihlerinin trene yönelmesine sebep oldu. Otobüs ile geliş ve gidişin çok maliyetli olduğunu, Edirne'deki bilet fiyatlarının bir çok İl'den yüksek olduğunu belirten öğrenciler, tren sefer sayısının fazla olması ile daha fazla kişinin Tren'i kullanacağını söylediler.

"HALKALI SİRKECİ DA RİNG SEFERİ OLMALI "

Tren ile yolculuk ile ilgili konuşan Öğrencilerden Ecem Tunca " Sefer sayıları artarsa daha iyi olur. Bununla birlikte iniş yerimiz olan Halkalı'dan Sirkeci'ye ring yapılmalı. Çünkü buradan İstanbul'a gidiyoruz ama oradan da ulaşacağımız yere gitmek 3-4 saati alıyor. Sirkeci'den Halkalı'ya ulaşım biraz daha zor. Tren istasyonunun olduğu yere tek bir hat geliyor. Bu sorun halledilirse ben ve benim gibi öğrencilerin tercihleri de trenden yana olur. Öğrenciler için ulaşım parası büyük bir sorun. Hesap ederseniz her hafta İstanbul'a ailemin yanına gitsem, 360 TL sadece otobüs parası eder.Yetkililerin bize kulak vereceğine inanıyorum. " dedi.

2 SEFER YETMEZ

Artan otobüs bilet fiyatlarını öğrenen vatandaşlar soluğu TCDD'nin Gar ve istasyonlarında alıyor. Tren bilet fiyatlarının otobüs bilet fiyatlarından yüzde 50 daha ucuz olması ayrıca ve trenlerde 26 yaş altına Yüzde 20 indirim olması, gidiş dönüş ve öğrenci gibi indirimlerin olması vatandaşların özellikle de öğrencilerin yüzünü güldürüyor. Edirne- İstanbul arasında sefer yapan sadece 1 yolcu treni bulunuyor. Tren 8 yolcu vagonundan oluşuyor ve artan yolcu talebini özellikle hafta sonları karşılayamaz durumda. Edirneliler yetkililerden tren sefer sayısının artırılmasını talep ediyor. TCDD 1. Bölge Müdürü Halil Aslan, tren seferlerine mutlaka sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Çerkezköy-Sirkeci tren hattının şartların elverişli duruma gelmesi halinde 2018 yılı sonunda tamamlanacağını ve Marmaray hattına bağlanabileceğini, bu hattın yüksek hızlı trene dönüşmesinin de Kanal İstanbul projesinin akıbetine bağlı olduğunu kaydetti.

TREN İLE SEYAHAT NE KADAR

Edirne-İstanbul 22.00 TL Öğrenci 17.50, Edirne-Çerkezköy 15.50 TL, Alpullu-İstanbul 17.00 TL, Lüleburgaz -İstanbul 15.50 TL, Muratlı-İstanbul 12.50 TL, Çorlu-İstanbul 11.00 TL, Çerkezköy-İstanbul 8.00 TL, Edirne-Çorlu 12.50 TL

Mesut Çınar

Bakmadan Geçme