Okullarda Güvenlik Endişesi

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde üstüne okulun metal bahçe kapısı devrilen ve ağır yaralanan 1'inci sınıf öğrencisi Mehmet Ali İşler'in, hayatını kaybetmesi okullarda iş sağlığı ve güvenliği ihmal mi ediliyor sorusunu akıllara getirdi.

TAKİP ET

Okulların açılmasından çok az bir süre sonra Kocaeli'nde yaşanan bu kaza ve diğer illerde yaşanan kazalar ve alınmayan önlemler okullardaki iş güvenliğinin ve sağlığın tartışılmasına neden oldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun bu yıl yürürlüğe girileceği beklediklerini fakat kararın alınmasının 2020 yılına ertelendiğini söyleyen Meriç Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Gökalp Erbay, uygulamanın yürürlüğe girmesinin önemli olduğunu özellikle çocukların bulunması nedeniyle bu hizmetin alınmasının daha önemli olduğunu belirtti.

“Bu Hizmet Alınmalı”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Erbay şunları söyledi: “Normal şartlarda 50 kişi ve üzerinde olursa iş sağlığı ve güvenliği hizmetini almak zorundadır. Ve buna okullarda dâhildir. Fakat devlet kendi kurumlarına bu hizmeti aldırmıyor. Her yıl yürürlüğe girecek alınacak derken bu yıl bu karar 2020 yılına ertelendi. Kamularında hiçbir kurum iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almıyor. Okulların özellikle bu hizmeti alması gerekiyor. Çünkü çocukların olduğu bir yer en çok güvenlik önleminin buralarda alınması gerekiyor.”

İpek Deniz

Bakmadan Geçme