'Onlarda Matematik dersi alıyor'

Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci kentteki bir otelde basın mensupları ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

TAKİP ET

Edirne esnafını uyarır nitelikte açıklamalarda bulunan İnci : “Turistlerin matematik bildiğini unutmayalım. Onlar da matematik dersi alıyorlar. TL'yi Avro'ya ve Leva'ya çevirmeyi gayet iyi biliyorlar ”dedi.

İnci, Edirne'nin Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistlerin sayesinde Türkiye'de yaşanan ekonomik krizden en az etkilenen şehirlerden biri olduğunu fakat fırsatçılık yapan bazı esnafların yüzünden bu durumun tersine dönebileceğini ifade etti.

Esnaflara Çağrıda Bulundu

Edirne esnafının gelen yabancı turistler için menü üzerinden satış yapması gerektiğini vurgulayan İnci şunları söyledi: “Edirne ekonomimiz ve esnafımız bu ekonomik krizi şu anda hissetmiyorlar. Çünkü ciddi bir ekonomi akışı var. Menülere konulan rakamların anlaşılır olması gerektiğini söylüyorum. Bu insanlarda kuşku yaratıyor. Bugün bir çorbaya 5 Avro alan esnafımız var. Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim. Turistlerin matematik bildiğini unutmayalım. Onlar da matematik dersi alıyorlar. TL'yi Avro'ya ve Leva'ya çevirmeyi gayet iyi biliyorlar.”

Edirne Ekonomisi Nasıl?

Edirne ekonomisinin durumunun iyi olduğunu özellikleturizm noktasında ciddi bir tercih edilme durumu olduğunu söyleyen İnci: ”Bulgarlar bahşiş bırakıyor. Bostan pazarında alışveriş yapan insanların 127 liralık bir ücrete 130 lira vererek, üstü kalsın dediklerini duyuyoruz. Bu da ekonominin ne durumda olduğunu gösteriyor. Fakat alt yapımızın yeterli olduğunu düşünmüyorum. İvedilikle bu konuda çalışmalar yaparak, alt yapımızı sağlamlaştırmalıyız diye düşünüyorum. İnsanların ana diline yönelik belli kilit kelimelerin öğrenilmesi gerekiyor. Yani Yunan ve Bulgar vatandaşlarımız kentteki bir kafeye geldiklerinde onlara belli bir oranda daha iyi hizmet verebilmemiz için bu dilleri bilmemiz gerekiyor. Bu konuda da ciddi bir alt yapı çalışmasının yapılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ülke genelindeki ekonomik çalkantının 6 ve 9 ay bandında biraz daha normalleşeceğini belirten İnci, 9'uncu ayın sonunda fiyatların tekrar normal seviyeye geleceği yönünde bir beklentilerin olduğunu söyledi.

Bankaların çok farklı faiz oranları uyguladığını bu tutumun kriz ortamındaki insanları daha sert bir çıkmaza sürüklediğini dile getiren EGİAD Başkanı İnci,Yerelde bankacılık sektörünün ve esnafların birlik olup dış güçlere karşı durması gerektiğini ifade etti.

İpek Deniz

Bakmadan Geçme