'Ordumuz seferden dönene kadar, bizler de destek seferberliğinde olacağız'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin 35'inci kuruluş yıldönümü ve ‘Astsubaylar Günü' nedeniyle Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi. Bu milleti ekonomik yaptırım tehditleriyle korkutarak geri adım attırmaya çalışanlara seslenen TEMAD Edirne Şubesi İl Başkanı Bildiş, 'Bizim dedelerimizi tanıyanlar, bizlerin nelere katlanabileceğimizi göreceklerdir. Buradan ilan ediyoruz ki Ordumuz seferden dönene kadar, bizler de destek seferberliğinde olacağız' dedi.

TAKİP ET

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin 35'inci kuruluş yıldönümü ve ‘Astsubaylar Günü' nedeniyle Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi. Bu milleti ekonomik yaptırım tehditleriyle korkutarak geri adım attırmaya çalışanlara seslenen TEMAD Edirne Şubesi İl Başkanı Bildiş, “Bizim dedelerimizi tanıyanlar, bizlerin nelere katlanabileceğimizi göreceklerdir. Buradan ilan ediyoruz ki; Ordumuz seferden dönene kadar, bizler de destek seferberliğinde olacağız” dedi.

‘Mehmetçikler İçin Dev Türk Bayrağı'

Düzenlenen etkinlikte ‘Barış Pınarı Harekâtı'nda görev yapan Mehmetçikler için ve şehitler anısına için bisiklet dernekleri ve gruplarının turu eşliğinde Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'ne Türk Bayrağı götürüldü. Dernek yönetim kurulunun, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından TEMAD Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

“Türkiye Genelinde 98 Şubemiz Var”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne Şubesi İl Başkanı Aydın Bildiş, TEMAD'ın, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olmuş, Atatürk ilkelerine bağlı, kalbi vatan, bayrak ve millet sevgisi ile atan emekli astsubayların bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye genelinde 98 şubesi olan bir kuruluş olduğunu belirtti.

“Şerefli ve Gururluyuz”

Tarihte olduğu gibi bugün de bu aşağılık oyunların karşısında aziz milletimizle birlikte dimdik duran ve bütün oyunları bozacak olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu vurgulayan Bildiş; bu kahraman ordunun mensubu olmaktan büyük onur ve şeref duyduklarını dile getirdi.

“Emekli olsak da her zaman göreve hazır durumdayız”

Astsubayların, ordunun lider kadrosundaki görevlerini icra ederken, her zaman milletinin hizmetinde olmaya devam edeceğini söyleyen Bildiş; “Ordumuzun omurgasını teşkil eden astsubaylarımız; almış oldukları taktik, teknik ve idari eğitimlerle her türlü modern harp silah, araç ve gereçlerini kullanarak, idamesini sağlayarak ve eğitimlerini vererek modern çağın şartlarına uyum sağlamışlardır. Bu donanımlarının yanında sahip oldukları yüksek ruh ve karakterle dosta güven, düşmana korku salmaya devam edeceklerdir. Biz emekli astsubaylar her ne kadar ordudaki aktif görevimizi tamamlamış olsak ta kalbimiz her zaman ordumuzla ve milletimizle birlikte atmaya devam etmektedir. Mehmet'imizin ayağına değen her taş bizim yüreğimize saplanmaktadır, onları üzecek her kelime bizim uykularımızı kaçırmaktadır. Bugün de vatan, millet ve bayrak uğruna bizlere düşecek bir görev olduğunda bir saniye bile düşünmeden verilecek göreve ilk koşacaklardan olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasında bulundu.

“Mehmetçiğe saygımızdan dolayı diğer kutlamaları iptal ettik”

Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasından ve Mehmetçiğin seferde olmasından dolayı bu yılki kutlamaları resmi kutlamalarla sınırlı tuttuklarını dile getiren Bildiş; “Diğer bütün etkinliklerimizi iptal ettik. Bugün bize yakışan en güzel kutlamanın Atamızın huzurundan başlayıp, şehitlerimizin manevi huzurunda son bulan bir kutlama olacağına karar verdik” dedi.

“Milletimiz oyunlara fırsat vermeyeceğini göstermiştir”

Suriye' de geçmişte yaşanan oyunların bu günde farklı bir algı ile sahnelendiğini belirten Bildiş; “Sınırımızda bir terör devleti kurarak, bir beka sorunu yaratmak ve geleceğimizi tehdit altına alma girişimleri açıkça sergilenmektedir. Ancak; bu büyük millet, bu oyunlara fırsat vermeyeceğini 9 Ekim günü başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile bütün dünyaya ilan etmiştir. Sözlerime son vermeden önce tarihte Türk adı var olduğu günden bugüne kutsal değerlerimiz uğruna şehadete ulaşan bütün şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimiz rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Astsubaylar Günü münasebetiyle bütün astsubayların şahsında; öncellikle Barış Pınarı Harekâtını icra eden askerler olmak üzere, erinden generaline kadar bütün Mehmetçiğe ve güvenlik güçlerine selam ve dualarını gönderdiklerini söyleyen TEMAD Edirne Şubesi İl Başkanı Bildiş; “Allah yardımcınız, kılıcınız keskin, gazanız mübarek olsun” dedi.

“Dedelerimizi tanıyanlar nelere katlanabileceğimizi görecekler”

Bu milleti ekonomik yaptırım tehditleriyle korkutarak geri adım attırmaya çalışanlara seslenen Bildiş; “Tarihimiz, mevzubahis vatan olduğunda her şeyin teferruat olduğunu gösteren örnekler ile doludur. Örnek mi istiyorsunuz ? İşte size, yanı başımızda duran Şükrü Paşa ve kahraman askerleri. Günlerce süpürge tohumu yiyip, yine de namerde minnet etmeyen kahramanlar. Bizim dedelerimizi tanıyanlar, bizlerin nelere katlanabileceğimizi göreceklerdir. Buradan ilan ediyoruz ki; Ordumuz seferden dönene kadar, bizler de destek seferberliğinde olacağız” dedi.

“Harekât bitene kadar Tük Bayraklarımızı balkonlarımızdan indirmeyelim”

Gelişen şartlara göre doğabilecek maddi manevi her türlü desteğe hazır olduklarını bir kez daha dile getiren Bildiş, Edirne Belediyesi'nin başlattığı Türk Bayraklı destek kampanyası gibi harekât bitene kadar herkesin evinin balkonuna Türk Bayrağını asmasını ve bunun Edirne'ye yayılmasını teklif etti.

“Bisikletçilerimizle el ele verdik”

Bu ülke'nin Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çekreziyle tek millet ve bölünemez olduğunu vurgulayan Bildiş; “Her ne kadar ağzından salyalar akarak içimize nifak sokmaya çalışanlar olsa da bu alçaklara en iyi cevabı, astsubaylar ve bisikletçilerimiz el ele verip en büyük ortak değerimiz olan al bayrağımızı şehitliğimize taşıyarak vermiş olacağız. Çünkü gün, birlik olma ve bunu dosta düşmana gösterme günüdür. Vatan söz konusu olduğunda çıkış noktamız Mustafa Kemal Atatürk'tür, varış noktamız şehitliktir” dedi.

Bisiklet severler Mehmetçik için pedala bastı

Gerçekleştirilen etkinliğe emekli astsubayların ve eşlerinin yanı sıra Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şube Başkanı Mine Hepgüllü de katıldı.

Etkinliğe destek veren bisiklet dernekleri ve grupları Bankalar Caddesi üzerinden Edirne Asker Hastanesi'ne kadar pedal bastı ve Türk Bayrağını oraya ulaştırmanın mutluluğunu yaşadı.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme