Otellerde yer bulamayan güreş sevdalıları, çadırlarda konaklıyor

Edirne'de her yıl olduğu gibi bu yıl da Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemeye gelecek güreş severler, aylar öncesinden rezervasyonlarını yaptırarak otelleri doldurdu. İşini son ana bırakan misafirler ise konaklayacak yer bulamayınca geceyi parklara, cami bahçelerine ve meydanlara kurdukları çadırlarda geçirdi.

TAKİP ET

Edirne'de bu yıl 663'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için binlerce vatandaş, otellerde ve pansiyonlardaki yerini ayırttı. Binlerce misafirin kente akın etmesiyle otellerde yer kalmayınca, işini son günlere bırakanlar çareyi çadır kurmakta buldu. Güreş sevdalılarından bazıları kamyon kasalarında ve araç içlerinde kalırken bazıları ise geceyi kurdukları çadırlarda geçirdiler.

Yağışlı havada zor anlar yaşayan güreş sevdalıları, konaklayacak yer sıkıntısına dikkat çekti. Güreşleri izlemek için Antalya'dan gelen Mehmet Taşkıran, geceyi kamyon kasasında geçirmek zoruna kaldıklarını belirtti.

Güreş sevdalısı Taşkıran, “Güreşleri izlemeye geldik fakat otellerde boş yer olmadığı için arabalarda yatıyoruz. Paranla otelde yer bulamıyorsun. Böyle kamyon içindeyiz, çadır kuralım dedik yer kalmamış. Alandayız. Yağmur yağdı ıslandık. Güreşi seviyoruz mecburuz" dedi.

Zonguldak'tan gelen Mehmet Demir, gece geldiklerini ancak kalacak yer bulamadıkları için çok sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

"Çadır kuracak yer bile bulamıyoruz"

Otellerde yer bulamadıkları için geceyi kamyon kasasında geçirdiklerini söyleyen İsmail Yolmaz, "10 yıldır geliyorum ve otellerde boş yer bulamadığım için hep sokakta kalıyorum. Burada belediye başkanına sesleniyorum, konaklayacak yerleri arttırsınlar. Çadır kuracak yer bile bulamıyoruz. Bu yüzden yetkililerden pansiyon gibi yer yapmalarını istiyorum” dedi.

04 Temmuz Perşembe günü başlayan Kırkpınar yağlı güreşleri 07 Temmuz Pazar günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek başpehlivanlık final güreşinin ardından sona erecek.

Dilek Şahin

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme