Otopark kavgasında beş tutuklama

Pehlivanlar mezarlığının yanındaki otoparkta çıkan kavga sonucu gözaltına alınan beş kişi tutuklandı. Operasyonlarda silah ve mermi ele geçirildi.

TAKİP ET

Olayla ilgili olarak yapılan açıklamada, “29.08.2016 tarihinde saat 17.30 sıralarında ilimiz Mithatpaşa Mahallesi Pehlivanlar otoparkında işletmeci ailesi ile C.B. isimli şahıs ile bu şahsın yanındaki şahıslar arasında otopark yüzünden çıkan kavga olayına el konulmuş ve olay adli mercilere intikal ettirilmiştir. Olayın devamı niteliğinde tekrarlanabileceği değerlendirilerek güvenlik amacı ile söz konusu işletme gözlem altında tutulmak amacı ile bekletilen ekibimiz 30.08.2016 tarihinde yine aynı olayın cerayan etmesi ile olaya el koymuş ve olay yerine sevk edilen ekiplerimiz taraflardan; C.B.- M.B.- A.D.- S.-Y.-F.K.- H.Ç.- H. Ç.- E.İ.- İ.K.- E.U.-İ.A.-H.B.- S.B.- E.B.- S.B.-E.B. ile karşı taraf olan U.Y.- A.K.- S.K. E.K.- T.B.-S.K.- Ö. K.- B.D.-E.E.- M.K.- K.B.- T.K.-V.K.- Y.K.- isimli şahıslar Şube Müdürlüğümüze intikalleri sağlanmıştır.

Tarafların alınan ifadelerinde otopark sahipleri işyerine gelen şahısların silah bıçak sopa ve taşlarla işyerine saldırdıklarını kendilerini tehdit ettiklerini otopark önünde bulunan araçlara zarar verdiklerini beyanla şüpheliler hakkında şikayetçi olduklarını, karşı taraf ise aynı şekilde otopark sahiplerinin kendilerine saldırıda bulunduklarını beyanla şikayetçi olduklarını beyan etmişler meydana gelen olayların otopark nedeni ile meydana geldiği anlaşılmış olay yerinde 1 Adet 10 cm ağız kısmı 50 cm sap kısmı olan balta ile olay yerinde ele geçirilen 3 adet 70-90 cm uzunluğundaki demir borular ve işyeri sahiplerinden S.K. nın aracında yapılan aramada 1 adet 9 mm. Çaplı ruhsatsız tabanca ile tabancaya ait şarjör ve atım yatağında 1 adet şarjöründe 14 adet olmak üzere toplam 15 adet 9 mm çaplı tabanca mermisi, karşı tarafın kullandığı araç içerisinden 1 adet 20.5 cm sabitleme mandalı olan sustalı bıçak ve 1 adet 7,65 mm çaplı ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 9 adet 7,65 mm çaplı tabanca mermisi bulunmuş ve el konulmuştur. Şüphelilerden H.B-C.B ve E.K gözaltına alınmış sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol cezası ile serbest bırakılmıştır.

04.09.2016 günü Saat:21.50 sıralarında 155 polis ihbar hattına gelen ihbarda; İlimiz Abdurrahim Mahallesi Uzun Kaldırım Dört Yol olarak bilinen mevkii de kavga ihbarının bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerimiz daha önce otopark yüzünden aralarında husumet olan şahıslardan H.Ç. ve bu kişinin yanında S.Y-M.E.ve E.U. isimli şahısların olduğu şahısların beyanlarına göre O.K.-E.K.- S.K.-T.B.ve B.D. isimli şahısların iki araç ile geldiklerini ve kendilerine silah göstererek Ölümle tehdit ettiklerini beyan etmişler konu ile ilgili yapılan araştırmada araçlardan bir tanesi olay yerine yakın bir sokakta kaza yapmış ve terk edilmiş olarak bulunmuş ve otoparka çektirilmiş araç içerisinde suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır.

Şüphelilerin kullandığı diğer aracın muhtemel kaçtığı güzergahlarda yapılan araştırmada yine olay yerine yakın bir bölgeden hızlıca geçerken durup yol kenarına silahları bıraktığı yönünde bilgi tespit edilmesi üzerine sözü edilen yere giden görevlilerimiz müştekilerin de beyanlarına uyan 1 Adet Pompalı tüfek ile bu tüfeğin atım yatağında 1 adet ve kundak kısmında 7 adet olmak üzere 8 adet Tüfek fişeği, 1 adet 6,35 mm çaplı tabanca ile tabancanın atım yatağında 1 adet şarjöründe 4 adet olmak üzere 5 adet dolu mermi, ve 1 adet 7,65 mm çaplı tabanca ile tabancaya ait şarjörde 7 adet 7,65 mm çaplı tabanca mermisi ile bulunarak el konulmuştur.

Konu ile ilgili şüphelilerin kullandığı tespit edilen 34 … 24 plakalı JİP olaydan kısa bir süre sonra ekiplerimizce yakalanmış ve O.K.-E.K.- S.K.-T.B.ve B.D isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Şüpheliler suçlamaları kabul etmemişler gözaltı süreleri dolan şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri Adli Makamlarca O.K,B.D ve S.K ( 3 şahıs) tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslimi sağlanmıştır. Mahkeme sürecinde hakkında işlem yapılan şahısların yakın akrabalarının Görevli Memura mukavemet, Tutuklu Şahsın kaçmasına yardım etmeye teşebbüs olayı meydana gelmiş ve Y.K ve Y.K. isimli şahıslar gözaltına alınmış, A.K ve S.K ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Y.K ve Y.K haklarında yapılan tahkikat evrakları ile birlikte 06.09.2016 tarihinde mevcutlu olarak sevk edildikleri Adli Makamlarca tutuklanmış ve ilimiz kapalı cezaevine teslimi sağlanmıştır” denildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme