Polisi bile takmadılar

Saat 06.00'da işe başlayan ve gece saat 02.00'ye kadar çalışan işçiler, vatandaşın şikayeti ve polisin uyarısına rağmen çalışmaya devam etti.

TAKİP ET
Saat 06.00'da işe başlayan ve gece saat 02.00'ye kadar çalışan işçiler, vatandaşın şikayeti ve polisin uyarısına rağmen çalışmaya devam etti.

Hadımağa mevkiinde ve Trakya Tarımsal arazisi olarak bilinene arazi üzerinde TOKİ tarafından yaptırılan 420 adet toplu konut işini alan firmanın elemanları polisi bile takmadı. Sabah saat 06.00'da çalışmaya başlayan, gece saat 02.00'ye kadar çalışmasını sürdüren ve etrafa büyük gürültü yayan inşaat ile ilgili olarak şikayetçi olan vatandaşlar, polise rağmen işçilerin çalışmayı bırakmadığını belirterek, "Böyle bir şey görmedik. Acaba TOKİ inşaatı diye mi böyle çalışıyorlar. Sabah saat 06.00'da çalışmaya başlıyorlar. Gece yarısı saat 02.00'ye kadar çalışıyorlar. Belki gün içinde çok sıcak olduğu için gece çalışmak istiyorlar ama biz de gece uyumak istiyoruz" dediler.

UYARILARA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM

Pazar günü olmasına rağmen işçilerin çalışmaya devam ettiğini söyleyen çevre sakinleri, "İnşaatın tam karşısında yüzlerce aile yaşıyor. İnşaat uzak gibi görünüyor ama konum itibarı ve gecenin sessizliğinde evimizin içinde sesleri duyuyoruz. Hatta işçilerin konuşmaları bile geliyor. Sabah karşı başlayan çalışmalar nedeni ile 155 ihbar hattına şikayetimizi bildirdik. Polis geldi uyardı ama kimse dinlemedi. Polis gitti, ardından yeniden şikayet ettik, polis tekar geldi uyardı ama takan yok. Vatandaş düğün yaptığında müzik kestiriliyor ama TOKİ inşaatının sesi kesilmedi. Bu inşaat aylarca sürecek ve biz bu gürültüyü çekmek zorunda kalacağız. Sadece sabah değil, gece saat 02.00'ye kadar çalışıyorlar" dedi.

BELEDİYE İŞLEM YAPACAK

Konu ile ilgili olarak Edirne Belediye Başkanlığını şikayetler geldiğini belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gerekli talimatın verildiğini ve TOKİ inşaatı yapan firma ile görüşme yapılacağını belirterek, "Yasanın öngördüğü çalışma saatlerinin dışında çalışma olursa gerekli ceza ve inşaat mühürleme işlemi yapılacaktır" dedi.

Bakmadan Geçme