Sarayiçi Er Meydanı'nda ağaç devrildi: 2 kişi yaralandı

Edirne'de 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'nde köklü bir ağacın devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Edirne'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlar gölgelik alanlara sığınıyor. Güreşlerin yapıldığı Sarayiçi'nde ise sıcaktan bunalan ve ağacın altında oturup serinlemeye çalışan vatandaşlar, yaşadıkları durum karşısında neye uğradığını şaşırdı.

Sarayiçi mevkiinde Kırkpınar çeşmesi olarak bilinen noktada ağaç kökünden kırılarak devrildi.Köklü ağacın devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Durumu gören çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, UMKE, 112 acil sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgede hazır bunan 112 sağlık ekipleri ve UMKE ekipleri tarafından ağacın altında kalan 2 kişi kurtarılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

"Son anda kurtulmuşuz"

Son anda yıkılan ağacın altında kalmaktan kurtulduğunu söyleyen Metin Üstübeç, “Ağacın altında çay içtik ve dinlendik. Müsabakaları izlemek için ayrıldıktan sonra sesleri duydum ve arkamı döndüğümde ağacın yıkılmış olduğunu gördüm. Allah'tan bize bir şey olmadı sonra anda kurtulmuşuz” dedi.

Ağacın devrildiği esnada bölgede bulunan vatandaşlardan Yücel Temel, “Yüzümü yıkamak için ağacın yanından geçiyordum. Ağaç birden kendi kendine devrildi. Bir ses duyduk ve birden devrildiğini gördük. 2 kadın ağacın altında kalarak yaralandı” dedi.

Özlem Ceylan

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme