SEDEFÇİ ŞEFFAFLIK BELGESİ İMZALADI

Bağımsız Türkiye Partisi Belediye Başkan Adayı Hamdi sedefçi, basın toplantısı düzenleyerek, anketlerde birinci sırada olduğunu, kendisini CHP'nin adayı Recep Gürkan'ın takip ettiğini, üçüncü sırada ise AK Partinin olduğunu söyledi. Hamdi Sedefçi ve ekibi basın toplantısının sonunda 10 maddeden oluşan uluslararası şeffaflık beyannamesini imzaladı.

TAKİP ET

“Edirne Halkının uyanması lazım”

Edirne halkının 5 yıldır bu karanlık insanla mağlubiyet yaşadığını söyleyen Sedefçi, “Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Biz milliyetçiyiz. Bu adam sürekli CHP'yi kullanarak oy kazanmaya çalışıyor. Edirne halkının da artık uyanması lazımdır. Hiçbir Cumhuriyetçi benim hırsızım iyidir diyemez” ifadelerine yer verdi.

Edirne'nin her kesimini gezdiğini ve halkla görüştüğünü söyleyen Sedefçi, Recep Gürkan'ın sokağa çıkmaya korkan birisi olduğunu iddia etti.

Kampanyaya katkı sağlamak için arsasını değerinden daha düşük fiyata sattığını kimseden tek kuruş para almadığını vurgulayan Sedefçi, partisiyle ilgili yapılan eleştirileri de ayıpladı.

“Tek aşkı paradır”

Bağımsız olarak adaylığa girdiklerini söyleyen Sedefçi, “Ben CHP'li doğmadım ama CHP'li öleceğim. Bunu kimsenin engelleme şansı yoktur. Recep Gürkan'ın “Edirne'ye aşkı” yoktur. Onun tek aşkı “paradır”. Edirne halkının böyle birinden korunması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Kimseden para almadım”

AK Parti'den para aldı yorumlarına da cevap veren Sedefçi, 1 Mart tarihinde fırınlar sırtında bulunan arsasını 600 milyara sattığını kimseden para almadığını söyledi.

Bağımsız Türkiye Partisine üye olmadıklarını söyleyen Sedefçi bunun sebebinin belediye meclis üyesi çıkarabilmek olduğunu belirtti. Sedefçi, Cumhuriyet Halk Partisi'nde temizlik yaparak, Cumhuriyet için savaşacaklarını ifade etti.

Recep Gürkan'ın çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini dile getiren Sedefçi, düzgün bıraktığı yolların bozulduğunu, alt yapı ile alay edildiğini ve ektiği çiçeklerin soldurulduğunu söyledi.

CHP'yi kullanıyor

Başkan Gürkan'ın önce kendisindenfaydalandığını daha sonra ise Edirne'yi ve CHP'yi kullandığını dile getiren Sedefçi; “Kırmızı giydiğine bakmayın. Yeşili çok sever. İnşallah 1 Nisan'da yüzde 45 oyla hem Koray beyi hem de recep beyi geride bırakacağız. Edirne'de çiçekler açacak, güneş doğacak. Ekibimle beraber başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Tek derdim Edirne'de 5 yılda damga vurmak. Vatandaşlarımıza güzel hizmetler yaparak onları mutlu etmek tek derdimiz olacak. Edirne'nin yolunu açmaya ve babalık yapmaya talibiz” ifadelerine yer verdi.

Şeffaflık Belgesi İmzaladılar

Hamdi Sedefçi ve ekibi basın toplantısının sonunda 10 maddeden oluşan uluslararası şeffaflık beyannamesini imzaladı.EKAMEDERDerneğini ziyaret ettiğini söyleyen Sedefçi, orada açtığı lokalde kadınlarla yaptığı görüşmelerde şeffaflık belgelerini okumadan imzaladığını belirtti.

“Tesisi kapatacağız”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 2014 yılında 40 tane vaadi olduğunu bunlardan sadece çöplük tesisini kurduğunu iddia eden Sedefçi, bunu yanlış bulduğunu doğaya zarar verdiğini ve göreve geldiğinde onu kapatacaklarını belirtti.Sedefçi, Çöp Gömme Tesisi'nin Edirne'de kalmaya devam ettiği sürece 25 yıl sonra tarımın kalmayacağını söyledi.

Edirne'de su arıtma tesisi olmadığını iddia eden Sedefçi, “Projesini ben hazırlamıştım ama 5 yıldan beri bir çalışma yapılmadı.Biz göreve geldiğimizde çöp tesisini yakarak, enerji üreten bir tesis kuracağız” dedi.

Bakmadan Geçme