Şehitler ve Mehmetçik için Türk Bayraklı bisiklet turu

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)'ın 35. Kuruluş Yıldönümü ve Astsubaylar Günü Kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünden, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'ne kadar ‘Şehitlere Saygı Bisiklet Turu' düzenlendi.

TAKİP ET

Yağışlı ve serin havanın ardından güneşi gören bisiklet severler, Mehmetçiğe destek olmak adına meydana geldi ve tura katıldı. Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş tarafından bisiklet grubu temsilcilerine verilen Türk Bayrağı, bisikletçiler tarafından Asker Hastanesi Şehitliğine kadar pedal çevirerek taşındı. Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi tarafından teslim alınan Türk Bayrakları saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şehitlikte göndere çekildi.

“Bayrağı dalgalanırken görmek hepimizi gururlandıracaktır”

TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş yaptığı açıklamada, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacı olduğu günlerden geçiyoruz. Mehmetçiğimize olan güven ve desteğimizin bir göstergesi olması açısından şanlı bayrağımızı şehitliğimize ulaştırmanız için doğa ve çevre dostu olduğunuz kadar milli değerlerimize sevdalı olduğunuzu her fırsatta gösteren siz değerli bisikletçilerimize teslim ediyorum. Emanetinizi yerine ulaştırdığınızda şehitlik gönderinde bu bayrağı dalgalanırken görmek hepimizi gururlandıracaktır. Destek ve katılımınız için bütün bisikletçi dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.

“Birlik ve beraberliğimizi göstermenin tam zamanı”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne İl Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen organizasyona Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği ile tüm bisiklet derneklerinin katılmasından mutluluk duyduklarını dile getiren Bildiş, bu işbirliğinin ortak projeler üretebileceğinin en güzel örneği olduğunu söyledi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Faruk Çiftçi ise şehitlikte bayrağı teslim alırken, “Astsubaylarımızın emaneti bayrağımızı şehitlik gönderine çekmekten büyük gurur duyuyoruz. Bisikletçilerimizin emeğine ve desteklerine teşekkür ederim” dedi.

Şehitler ve Mehmetçikler için yapılan duadan sonra misafirlere ve bisikletçilere ikramda bulunuldu. Daha sonra şehitlik ziyareti yapılarak, program sona erdi.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme