Söğütlük Millet Bahçesi kente değer katacak

Söğütlük Millet Bahçesi'ndeki çalışmalar sürüyor. Projeyle, Türkiye'nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki kürek parkurunun da içerisindeki bölge, cazibe merkezi olacak.

TAKİP ET

Oturma mekanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, nehir kenarı seyir alanlarıyla kentin önemli dinlenme alanlarından birisi olacak Söğütlük Millet Bahçesi, Türkiye'nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki kürek parkurunu da içerisinde bulunduruyor.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ulusal ve uluslararası kürek şampiyonalarıyla değeri bir kez daha anlaşılan Millet Bahçesi projesiyle Edirne cazibe merkezi haline geline gelecek.

Oturma alanlarından, sosyal donatılara, bisiklet yollarından, spor sahalarına, kütüphaneden, otopark ve piknik alanlarına kadar yaklaşık 500 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek proje, Edirne'ye değer katacak.

Yaklaşık bin 600 metrelik kıyı şeridinde oturma alanı oluşturulacak. Önümüzdeki aylarda düzenlenecek kürek şampiyonaları proje kapsamında oluşturulan oturma alanlarından takip edilebilecek.

Vatandaşlar projenin tamamlanmasıyla 100'ü aşkın oturma alanı ve banktan yararlanabilecek. Ayrıca kır kahvesi, çocuk oyun alanları, etkinlik alanları ve spor aletleriyle Millet Bahçesi haftanın her günü açık olacak.

Yaklaşık 5 bin metrelik bisiklet yolu yapılacak. Bisiklet yollarıyla birlikte vatandaşlar Meriç Nehri kıyısının tadını çıkartacak.

Kürek parkurunu da içerisinde bulunduran projenin yakın zamanda bitirilmesi hedefleniyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme