Su kesintileri ve patlaklar vatandaşları isyan ettirdi

Edirne'nin Yıldırım Mahallesi Hıdırlık Bağlık Yolu'nda meydana gelen su kesintileri ve patlaklar vatandaşları mağdur etti.

TAKİP ET

Edirne'de hemen hemen her gün farklı bir mahallede su patlağı meydana geliyor yollar çamur deryası ve göle dönüyor. Yaşanan su patlakları nedeniyle evlerde de su kesintileri yaşanıyor. Kavurucu ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde yaşanan su kesintileri vatandaşları canından bezdirdi.

Küresel iklim değişikliği ile birlikte kuraklık etkili olup su tasarrufu çağrısı yapılırken, yollarda boşa akan sular, evlerde yaşanan su kesintileri ise pes dedirtti.

Vatandaşın suyla imtihanı!

Yıldırım Mahallesi'nin yanı sıra Şükrüpaşa Mahallesi Mithat Vardar Caddesi'nde de yaşanan su kesintileri, mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Kavurucu sıcakların etkili olduğu zamanda yaşanan su kesintisinin mağdur ettiğini belirten vatandaşlar, duş alamadan dışarıya ya da işe gitmek zorunda kaldıklarını ifade ederek isyan etti.

Su kesintisi yapılacağının duyurulması gerektiğini belirten vatandaşlar, durumdan haberdar olmadıkları için hazırlık yapmadıklarını ve zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Su kesintileri nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, ekiplere seslenerek bu duruma çözüm bulunmasını istedi. Mahalledeki vatandaşlar, patlakların bir türlü onarılmadığı su kesintilerinin ise uzun süre devam ettiğini belirtti. Vatandaşlar, defalarca belediyeyi aramalarına rağmen ulaşamadıklarını ve muhatap bulamadıklarını aktardı.

İpek Esma Çeşme

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme