'Tablo gibi olmalı'

Edirne'nin geleceğinin turizm olduğunu belirten Eski Bakan Müezzinoğlu, 'Edirne konuklara tablo gibi sunulmalı' dedi.

TAKİP ET

Sağlık ve Çalışma Bakanlığı döneminde Edirne'ye yaptığı katkılar ile Edirne'lilerin gönlünde taht kuran Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin geleceğinin turizm olduğu konusunda herkesin hem fikir olduğunu ancak bunu yapmanın da çok kolay olmadığını söyledi. Edirne'nin sahip oldukları açısından şu anda Türkiye'de tek kent olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, “Edirne sahip olduğu tarihi eser, kültürel ve doğa dokusu ile Türkiye'de tek kent ve bunun acilen işlenmesi gerekiyor. Edirne gelen konuklara bir tablo gibi sunulmalı. Bunun için geç değil ama yarın çok geç olacaktır. Sorun sadece yerel yönetimlerin değil, Edirne'nin sorunu. Bu konuda yapılacak ve yapılması gerekenler ortada. Edirne'nin geleceği turizm ve bunun hep birlikte ele alınarak değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

TIP FAKÜLTESİ FİZİKİ OLARAK YENİLENİYOR

Balkanların en büyük hastanesi olan Tıp Fakültesinin zaman içinde fiziki olarak sorunlar yaşadığını ve bunun çözümü için gerekli ödeneklerin gönderildiğini belirten Müezzinoğlu, “Tıp Fakültesi hastanemizi fiziki olarak en iyi düzeye getirmeliyiz. Şu anda çalışmalar sürüyor ve kısa süre sonra hastane fiziki anlamda istenilen düzeye gelecektir” dedi.

“3 AY GELMEYECEĞİM”

2011 yılında Edirne Milletvekili olduğunu ve o günden bu yana Edirne'ye gönülden bağlı olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Edirne'ye her geldiğimde mutlu oluyorum ama şu anda yaklaşık 3 ay gelemeyeceğim. Başka İllerde çalışmalar olması nedeni ile gelemiyorum ama gönlüm Edirne'de” diyerek, Edirne için her zaman göreve hazır olduğunu söyledi.

Turgay Balcı.

Bakmadan Geçme