TED Edirne Koleji Öğrencilerinden Edirne Haber'e Plaket

TED Edirne Koleji 7. sınıf öğrencileri Nadide Bade Yılmas ve Mustafa Ege Bulut, öğretmenliyle birlikte Baz Basın Medya AŞ. bünyesindeki Edirne Haber ve Gündem Gazetelerini ziyaret etti.

TAKİP ET

TED Edirne Koleji öğretmen ve öğrencileri Baz Medya Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray ve Edirne Haber Gazetesi Yazı işleri Müdürü Özlem Ceylan ve gazete çalışanları tarafından karşılandı.

Her yıl 26 Eylül'de Türk Dil Kurumu'nun açılışı amacıyla kutlanan ve Türkçeyi geliştirmeyi amaçlayan Dil Bayramı unutulmadı.

Gazeteyi gezdiler ve çalışmaları yerinde gördüler

Gazete ve dijital platformda kamuoyunu bilgilendiren haberlerin görsel ve yazılı haliyle hazırlanışını gören öğrenciler, konu hakkında bilgilendirildi.

Şehrin basın yayın hayatına verilen katkıları yerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen TED Edirne Koleji 7. sınıf öğrencileri Nadide Bade Yılmas ve Mustafa Ege Bulut, gazeteye anlamlı günde anlamlı bir plaket takdim etti.

Plaketi alan Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray da bu anlamlı günde yapılan ziyaret için hem öğrencilere hem de öğretmenlere teşekkür etti. Zeray, "Bu anlamlı günü hatırlamanız büyük bir incelik. Sizler ülkenin geleceğisiniz. Dil Bayramı, toplumu bir arada tutan Türkçeyi geliştirmeyi amaçlayan bir bayramdır. Türk Dil Kurumu 26 Eylül 1932'de düzenlenen Türk Dil Kurultayı ile başlamıştır. Resmi bir bayram olmasa da önemli bayramlarımızdan birisidir. Bu bayramı bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarız. Sadece dilimizin değil kimliğimizin bayramı olan dil bayramımızı kutluyorum. Sizinle gurur duyuyorum" dedi.

Daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çekildi. Ziyarette TED Edirne koleji 7.sınıf öğrencileri Nadide Bade Yılmas, Mustafa Ege Bulut ile birlikte öğretmenleri Görkem Eşiyok, Çisem Gökalp, Burcu Ergut ve Ulaş Erel de yer aldı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme