Teknisyenden şarj uyarısı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve aşırı sıcak sadece insanları değil, teknolojik aletleri de olumsuz etkiliyor. Sıcak havayla birlikte cep telefonlarının bataryalarının ısınması da bazı problemlere sebep olabiliyor. Özellikle sıcak havada ve uzun süre şarjda bırakma durumunda yangın riski ile karşı karşıya kalınabildiğini belirten Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

TAKİP ET

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de etkili olan aşırı sıcak hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcak havadan en çok etkilenenlerden birisi de akıllı telefonlar oluyor. Sıcak havaya bağlı fazla ısınma yapan cep telefonlarının uzun süre şarjda bırakılması da tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Sıcak havalarda cep telefonlarını şarjda bırakmanın tehlikeli olduğunu söyleyen Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, Cihazlarda her ne kadar şarj koruma ünitesi olsa da sıcak havalarda cihazlarda patlama,çatlama ve yangınlar meydana gelebildiğini belirtti.

"PİL SEVİYESİ YÜZDE 20'NİN ALTINA DÜŞTÜĞÜNDE BEKLEMEYİN!"

Koruma ünitesinin çok sıcak havalarda devreye girmeyebildiğini belirten Dilmeç, "Bazı telefonlarda fazla ısınma olduğu zaman cihazlar 'cihaz ısındı' uyarısı çıkabiliyor. Sıcak havalarda sahilde,arabanın içinde,güneş gören yerde şarjda bırakmamak gerekiyor.Normal şartlarda pil seviyesi yüzde 20'nin altına düştüğünde pil ibaresi kırmızıya dönüyor,bizim de bu seviyede cihazı şarja takmamız gerekiyor. Cihaz şarjdayken oyun oynamak,sosyal medyada dolaşmak gibi eylemler bataryayı şişirerek ömrünün kısalmasına neden oluyor" dedi.

Özellikle sıcak havada ve uzun süre şarjda bırakma durumunda yangın riski ile karşı karşıya kalınabildiğini ve çok büyük tehlikeler ortaya çıktığını vurgulayan Dilmeç, yangın riskinden kaçınmak için telefonları yatak, yastık gibi zeminlerden ziyade masada şarja bırakmanın daha doğu olduğuna değindi. Dilek Şahin

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme