Tıp Uygulamaları Merkezi kuruldu
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi hizmete başladı.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Horozoğlu yaptığı açıklamada, merkezin ruhsatını aldıklarını, ilk olarak homeopati alanında hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Horozoğlu, üniversite hastanesi olarak vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezimiz Trakya Bölgesinde ilk olarak hastanemizde hizmet vermeye başladı. Yakın zaman içerisinde tıbbi sülük ve hacamat tedavilerine de başlayacağız. Hastanemiz il ve il dışından yoğun şekilde talep görüyor. Taleplere en iyi şekilde karşılık vermeye çalışıyoruz." dedi. Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Mordeniz de Sağlık Bakanlığının yayınladığı geleneksel ve tamamlayıcı tıp yönetmeliğinin ardından 15 tedavi yönteminin resmi olarak kabul edildiğini anımsattı.
Mordeniz, Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinin hem üniversite hastanelerini hem de devlet hastanelerini geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına teşvik ettiğini ifade ederek, "Dünyada çok yaygın olan ve Türkiye'de de son yıllarda gündeme gelen ve popüleritesini artıran homeopati konusunda sertifikamı aldım. Dolayısıyla bu anlamda yine Trakya'da da ilk olarak hastanemizde geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezi ruhsatını aldık. İlk olarak homeopati polikliniğinde hizmet vermeye başladık. Yakın bir zamanda da tıbbi sülük ve hacamat tedavilerine de başlayacağız." diye konuştu.
Trakya Bölgesinde sadece NKÜ hastanesinde böyle bir merkez olduğuna dikkati çeken Mordeniz, şunları kaydetti: "Sağlık Bakanlığıyla yazışmalar yapılıyor. Gerekli işlemler tamamlanınca tıbbi sülük ve hacamat hizmeti de vermeye başlayacağız. Homeopati, bir hastalığın, hastalık belirtilerini sağlam bir insanda ortaya çıkarabilecek maddelerin çok düşük dozlarda hastaya verilmesiyle tedavi edilebileceği inancına dayanan bir alternatif tıp yöntemidir. Hastanın sıkıntısını çok iyi anlayabilmek için her şeyini sorgulamak gerekiyor. Hastayı iyi tanıyarak şikayetlerinin bütününü ele alıp, ağrıya neden olan şeyi buluyoruz. Trakya Bölgesinde sadece hastanemizde böyle bir merkez var. Dolayısıyla başta Edirne, Kırklareli olmak üzere Çanakkale ve İstanbul'un da Silivri ile Çatalca ilçelerinden hastalar merkezimize gelmekte."
AA