Ücretsiz kıyma çeken kasapta Kurban Bayramı yoğunluğu

Edirne'de kurban bayramının ardından kasaplardaki yoğunluk sürüyor. Edirne'de ücretsiz kıyma çeken kasap Savaş Aran, Kurban Bayramı'ndan dolayı 25 tona yakın kıyma çekimi yaptıklarını belirtti.

TAKİP ET

Kurbanlık etlerini kıyma olarak kullanmayı tercih eden vatandaşlar kasapların yolunu tuttu. kıyma talebi kasaplarda oldukça yoğunluk yarattı. Gece yarısına kadar mesaiye kaldıklarını belirten kasaplar, yoğun mesai harcadıklarını dile getirdi.

Kentte ücretsiz kıyma çekimi yapan bir kasabın önünde uzun kuyruklar oluştu. Kurban Bayramının bitmesine rağmen kasapta yoğunluk devam etti.

Ücretsiz kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar da saatlerce kuyrukta bekledi.

Her yıl Kurban Bayramı süresince ve sonrasında kurban etlerini ücretsiz bir şekilde kıyma haline getiren Edirne esnaflarından Savaş Aran bu Kurban Bayramında da ücretsiz kıyma çekme işlemine devam etti. Kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar saatlerce bekleyerek uzun kuyruklar oluşturdu.

Ücretsiz kıyma çektiklerini belirten Edirneli Kasap, “Normalde kasaplar 20-25 liraya 1 kilo kıyma çekiyor. Ama biz bunu ücretsiz yapıyoruz. Biz bir kuruş almadan ücretsiz kıyma çekiyoruz. İster bir kilo getirsin isterlerse 50 kilo her kiloyu ücretsiz çekiyoruz. Halkımızı mutlu etmek için böyle bir şey yaptık” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır Kurban Bayram'ında kıyma çektirmeye ücret almadıklarını söyleyen Aran, “Kurban bayramı bitti ama yoğunluk devam ediyor. Bayramda kuyruklar oluştu. Ücretiz çekim yapıyoruz. Yaklaşık 30 yıldan beri kıyma çekimi için ücret almıyoruz. Vatandaşlara kolaylık sağlıyoruz, hayır için yapıyoruz. Bu bayramda yaklaşık 25 ton kadar kıyma çektik.” Şeklinde konuştu.

Vatandaşların ücretsiz işlemden memnun olduklarını dile getiren Aran, Kurban Bayramı'nın ilk gününden itibaren sabahın erken saatlerinde mesaiye başladıklarını belirtti. Bayram bitiminin ardından yoğunluğun devam ettiğine değindi.

İpek Esma Çeşme

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme