Uluslararası Halk Dansları Festivali renkli görüntülerle başladı

Edirne 1. Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenlenen törenle başladı.

TAKİP ET

Edirne Valiliği önünden başlayan kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı önüne kadar devam etti. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan festivalin açılışı Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne'ye ait değerleri ve geleneksel kültürün bir parçası olan halk oyunları ve halk danslarını tanıtmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle, Edirne Valiliği Himayelerinde Edirne 1. Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenlediklerini söyledi.

Edirne'nin coğrafi yapı bakımından Anadolu, Balkanlar ve Avrupa arasında bir köprü niteliği taşıdığını belirten Soytürk, Balkanların Anadolu'ya, Anadolu'nun da Balkanlara açılan kapısı olan. Edirne, yaklaşık bir asır Osmanlı'ya başkentlik yapması ve başkentin değişmesinin ardından sürekli ilişkileri canlı tutması nedeniyle Balkanlar'da çok özel bir yere sahip olmuştur. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Edirne şehrimiz, ortaya çıkan tarihsel tüm mirasların sahibi ve koruyucusu durumunda ve konumundadır" dedi.

Kültürlerin buluşmasına, kaynaşmasına vesile olan Edirne I. Uluslararası Halk Dansları Festivali ile uluslararası boyutta dostluğun daha da pekişeceğini aktaran Soytürk, Festivalde 5 yerel, 5 yurt dışından konuk ekibin sahne aldığını vurguladı.

Anadolu Folklor Vakfı Edirne Grup Başkanlığı, Edirne Belediyesi, Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği, HOTEAD ve Keşan Belediyesi olmak üzere 5 yerel halk dansları topluluğunun yanı sıra, yurt dışından Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Yunanistan halk dansları ekipleri gösterileriyle festivale renk kattı.

Soytürk'ün konuşmasının ardından festivale katılan gruplar gösterileriyle nefes kesti. Festival boyunca kent merkezi ve Keşan'da Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Yunanistan ve Türkiye'den 11 grup gösteri yapacak.

Düzenlenen açılış törenine AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İl Başkan Yardımcıları Aydoğan Akıncı, Rasim Özgün, il yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz ve vatandaşlar katıldı.

Festivale katılan gruplar 22 Haziran Çarşamba Suni Gölet'te gösteri yapacak.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme