Ulus'un çatıları yenileniyor

Komşu ülkeler Yunanistan - Bulgaristan'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de yoğun talep gören Edirne Ulus Pazaryeri'nin çatısı yenilenmeye başladı. Konu hakkında konuşan Ulus Pazarı Kooperatif Başkanı Bülent Reisoğlu 'Müşterimiz, halkımız daha kaliteli, daha nezih bir ortamda ıslanmadan alışverişlerini yapabilecekler.' Dedi.

TAKİP ET

Komşu ülkeler Yunanistan - Bulgaristan'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de yoğun talep gören Edirne Ulus Pazaryeri'nin çatısı yenilenmeye başladı. Konu hakkında konuşan Ulus Pazarı Kooperatif Başkanı Bülent Reisoğlu; “Müşterimiz, halkımız daha kaliteli, daha nezih bir ortamda ıslanmadan alışverişlerini yapabilecekler.” Dedi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan dolu felaketi ve aşırı yağışların ardından Edirne Ulus Pazarı'nın çatı malzemelerinin tahrip olduğunu belirten Edirne Ulus Pazarı Kooperatif Başkanı Bülent Reisoğlu, Edirne Belediyesi'nin verdiği malzeme desteği ile birlikte kooperatif tarafından pazarın çatılarını yenileme işleminin başladığı müjdesini verdi.

Açık bir yer kalmayacak

Edirne için daha güzel bir pazar yeri olacağını dile getiren Reisoğlu, “Müşterimiz, halkımız daha kaliteli, daha nezih bir ortamda ıslanmadan alışverişlerini yapabilecekler. Esnaflarımız da ürünler zarar görmeden korunaklı bir şekilde satış yapabilecek. Bu kış geçici önlemler aldık. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pazarın çatı malzemesini tedarik ederek güzel bir malzeme kooperatifimize vererek, bizde kooperatif olarak bütün işçiliklerini üstlendik.”İfadelerini kullandı.

LED armatür takılacak

Ulus Pazarı için ekstra aydınlatmalarınyapılacağını söyleyen Reisoğlu, Pazarın cıvıl cıvıl olması isteği nedeniyle her bir tezgâhın üzerine renkli LED Armatür takılacağını belirtti. Reisoğlu pazarda açıkta olan kısımların kapatılmasıyla esnaf ve müşterilerin rahat edeceğini söyledi.Kısa bir süre önce yaşanan tatsız olaylar ve kış nedeniyle turist sayısında azalma olduğunu ifade eden Reisoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte hareketliliğin arttığını dile getirdi.

Meyvesini vermeye başladı

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü,Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi'nin ortak çalışmasıyla geniş kapsamlı hazırlanan ve esnaflara dağıtılan sözlüklerin meyvesini vermeye başladığını belirten Reisoğlu, “Sözlüğü pazardaki esnaflarımıza dağıttık. Edirne Ticaret İl Müdürlüğü de kentteki esnaflara dağıttı. Bunun sayesinde alışveriş ortamını sağlayacak cümle ve kelimelere sahip oldular” dedi.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme