Üniversiteli öğrencilerden Filistin'e destek sergisi

Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen öğrenci toplulukları buluşuyor etkinliğinde stant açan Aktif Gençlik Topluluğu üyesi öğrenciler, İsrail'in Filistin'e yönelik uyguladığı soykırıma dikkat çekmek amacıyla sergi açtı.

TAKİP ET

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte yer alan öğrenciler, çeşitli stantlar açarak toplulukları tanıttı.

Trakya Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu üyesi öğrenciler, açtıkları stantta İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de yaşanan insanlık dramını anlatan fotoğrafları sergileyerek bu konunun hassasiyetine dikkat çekti. Filistin bayrağı, Gazze'de yıkımı anlatan görsel ve İsrail'e tepkinin dile getirildiği fotoğraflar sergilendi.

Üniversiteli gençlerle birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen öğrenci toplulukları buluşuyor etkinliğinde bir araya geldiklerini söyleyen Trakya Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu Başkanı Eren Çam, "Burada 100'den fazla öğrenci topluluğumuz kendilerini tanıtarak üye çekmeye çalışıyorlar. Biz de Filistin'de yaşanan zulmü unutmamak adına burada küçük bir sergi hazırladık. Burada gezen öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının görmesi için bu şekilde bir farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

"Son 1 yıldır savaşın sıcaklığını takip edebiliyoruz"

Son 1 yıldır savaşın sıcaklığını takip edebildiklerini söyleyen Çam, "Ama aslında bu savaş 1948'den beri devam ediyor. Son 1 senedir ise insanlık dışı bir soykırım yaşanıyor şuan Filistin'de. Burada bazı öğrenci arkadaşlar için bunu yaptık. Bazı arkadaşlara göre bu davayı savunmak ve Filistin halkının yanında durmak mantıksız ya da saçma geliyor. Aslında buradaki olay sadece Filistin'i savunmak ya da Lübnan'da yaşanan saldırıları kınamak değil, Çünkü İsrail'in inancına göre aslında bu savaş aslında bizim topraklarımıza da bir gün gelebileceğini işaret ediyor. Biz sadece onları değil, kendi haklarımızı da savunmak için bu şekilde bir etkinlik düzenliyoruz. Buradaki tek amacımız daha fazla masum kadının, çocuğun ve insanın hayatını kaybetmemesi" ifadelerine yer verdi.

DİLEK ŞAHİN

Bakmadan Geçme