Vatandaşların korkulu rüyası sivrisineklere karşı doğal çözüm

Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte ortaya çıkan sivrisinekler, herkesin kabusu oluyor. İlaçlamanın yetersiz kaldığı sıcak yaz günlerinde sivrisineklerden korunmak isteyen vatandaşlar soluğu alternatif tıp ürünlerinin satıldığı aktarlarda alıyor. Doğal yağların satışlarının arttığını söyleyen Aktar Sedef Baraz, yan etkisi olmadığı için hazırlanan spreylerin bebeklerde de kullanılabileceğini belirtti.

TAKİP ET

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte arı, kene, sivrisinek ve böcek sokmaları da arttı. Özellikle yaz akşamlarının kâbusu olan sivrisinekler çocukları daha fazla etkiliyor. Kimyasal içeriği olan sivrisinek koruyucularını kullanmak istemeyenlere ise uzmanlar lavanta ve diğer doğal yağları öneriyor.

Geceleri bir türlü rahat uykuya izin vermeyen ve tüm vücudun sarılması halinde bile gelip ısıracak aralık bulan sivrisinekler, birçok vatandaşın korkulu rüyası oluyor. Sivrisineklerden korunmanın yolunu arayan vatandaşlar eczanelerin yanında ayrıca doğal yağların satıldığı aktarların da yolunu tutuyor.

Bu aralar kara sinek, sivrisinek ve dantel böceğinde artış olduğunu söyleyen Aktar Sedef Baraz, "Doğal yağlardan evde sprey şeklinde ilaç yapabilirler. Bu yapılan spreyi doğal olduğu için bebeklerde de kullanabilirler. 100 Ml suya yarım çay kaşığı karbonat atılarak önce suyun alkali hale getirilmesi gerekiyor. Daha sonra yağlardan birer çay kaşığı katabilirler. Lavanta limon genelde en çok tercih edilen yağlardan oluyor. Ama citronella yağı özellikle sivrisinekleri kaçıran bir yağdır. Bunun yanında nane, limon, okaliptus, biberiye ve çay ağacı yağı da eklenebiliyor. Yanına fesleğen yağı da katabilirler. Bu kokulara sinekler gelmiyor. Hava sıcaklıklarına bağlı oluşan terleme dolayısıyla sineklere karşı hazırlanan yağın yanında taşınması ve sürekli tazelenmesi gerekir. Bunun dışında bir sinek ısırığı olduğu zaman sineğin ısırdığı yere lavanta yağını sürebilirsiniz. Yine çay ağacı yağıda aynı görevi görür doğal antiseptiktir. Kaşıntı problemini tamamen çözer." dedi.

Burcu Temel

BURCU TEMEL

Bakmadan Geçme