Vitaminlerin eczaneden temin edilmemesi sağlık riski oluşturuyor

Özel takviyeler, ilaçlar ve vitaminler çeşitli sosyal medya platformlarında, internet sitelerinde ve marketlerde satılıyor. Bu durum aynı zamanda çeşitli riskler barındırıyor. Piyasada taklit ürünlerinin sayısının oldukça fazla olması insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

TAKİP ET

Eczanelerden temin edildiği takdirde sağlık için kullanılan ilaçlar, özel takviyeler ve vitaminlere artık ulaşmak oldukça kolay. Sosyal medya mecralarında, internet sitelerinde ve çeşitli marketlerde satışa sunulan takviyelerin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği gözlemlendi.

Uzmanlar, bu tür takviye alışverişlerinin güvenilir kaynaklardan yapılması ve ürünün sahte olmaması açısından kontrol edilmesinin doğru olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.

Eczacı Şükrü Ciravoğlu, vitamin alırken dikkat edilmeli, güvenilir yerden temin edilmesini ve sahte ürünlere dikkat edilmesinin altını çizdi.

Bu tür ürünlerin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini ifade eden Ciravoğlu, “Ara ara yakalanıyor görüyoruz ama önemli olan bunlar yakalanmadan önlem alınmalı ve vatandaşa doğru ürünü, doğru şekilde, doğru yerde ürünü sunmak. Birçok şey olabiliyor. Bunların son kullanma tarihleri oynayabilir. Ürünün sahtesini yapabilirler. İçinde zararlı madde de olabilir ama olmayabilir de iyi şartlar da düşünün zararlı maddeler yok içinde ama üstünde yazan zararlı maddede yok dolayısıyla fayda sağlamamaktadır. Paranın boşuna gitmesi söz konusu, daha ileri boyutta bazı alanlar da bunun içinde kimyasal madde konduğunu da biliyoruz. İlaç maddesi de konduğunu da biliyoruz. Özellikle cinsel uyarıcılar o grupta kullanan ürünlerde bitkisel deyip üstüne bir iki bitki yazıp ama içinde resmen ilaç etmen maddesi çıkan ürünler oldu ve tespit edilip yakalandı. Kanala dikkat etmek lazım ürünün nereden gelip nereye gittiğini dikkat etmemiz gerekiyor. Onun dışında her türlü sorunla karşı karşıya kalma ihtimalimiz var.” şeklinde konuştu.

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme