Yarım milyon arttı

Edirne'deki sınır kapılarında bu yıl giriş-çıkış sayılarında artış yaşandı. Gurbetçi sezonunda 2 milyon 820 bin 732 kişi ülkeye giriş yaptı.

TAKİP ET

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Edirne'de bulunan 4 sınır kapısındaki giriş sayılarında artış yaşandı.

Edirne'den Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan Kapıkule, İpsala, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında son 5 yılın en çok giriş-çıkış sayısına ulaşıldı.

Özellik gurbetçi sezonunda günlük işlem sayısında rekorlar kırılmıştı. Gurbetçi sezonunun tamamlanmasıyla birlikte kaydedilen rakamlar ortaya çıktı.

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, sınır kapılarındaki giriş-çıkış sayılarında büyük artışa sebep oldu. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 2019 yılında Türkiye'ye 5 sınır kapısından 525 bin 222 araçla 2 milyon 191 bin 132 yolcu giriş yaparken, 2024 yılının aynı döneminde bu rakamlar 691 bin 891 araç ve 2 milyon 820 bin 732 yolcuya ulaştı. Son 5 yılda ülkeye 629 bin 600 daha fazla gurbetçinin giriş yaptığı görüldü.

Özellikle Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluk nedeniyle, burada çalışan personel sayısı artırılarak sınır kapısında hizmetler hızlandırıldı. Ayrıca gurbetçilerin dönüş yolunda binek araçların uzun süre kuyrukta beklememesi için park alanları düzenlendi ve Edirne Valiliği ile yerel dernekler tarafından bekleyenlere ücretsiz içecek ikramında bulunuldu.

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme