'Yaşagör, 'Satışının durdurulması yönünde herhangi bir karar alamadık'

Tütün mamullerinin satışının durdurulacağına ilişkin sosyal medyadaki paylaşımlara yönelik açıklamada bulunan Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Edirne'de tütün mamulleri satışının durdurulmasına yönelik herhangi bir karar alamadıklarını belirtti.

TAKİP ET

Tütün firmalarının son zamanlarda yaptığı zamlarla birlikte Türkiye Tekel Bayileri Platformu tarafından, ülke genelinde boykot niteliğinde tekel bayilerin kar marjı düşük ve kredi kartı ödemelerinde komisyonlarınca yüksek olması sebebiyle tütün ürünü satışını durduracağına yönelik paylaşımlar yapıldı. Federasyon olarak kar marjı konusunda gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirten Başkan Yaşagör, tütün mamulleri satışının durdurulmasının söz konusu olmadığını söyledi.

"Böyle bir durum söz konusu değil"

Federasyon kurulmadığı için kar marjlarının düşük olduğundan bahseden Yaşagör, “Bu konuda gerekli olan platformlarda zaten bu çalışmamızı Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu olarak yürütülüyor. Her yerde dile getiriyoruz. Bu kar marjlarının yükselmesi anlamında gerekli firmalarla da genel başkanımız görüşme yapıp kar marjlarının arttırılması konusunda belli çalışmalar yapılıyor tabii ki. Ama biz odalar olarak böyle bir karar alma aşamasında değiliz. Yalnızca, bizim üyelerimizden bu konuda gelebilecek bir öneri veya görüş olursa, oda üyelerimizi bir araya getirip bu oda üyelerimizin alacağı karar çerçevesinde yürütülebilir. Biz odalar olarak böyle bir karar almış değiliz ve alma gibi bir konumumuz da yok. Bakkallarda tütün mamulleri için herhangi bir satış durdurma söz konusu değil" şeklinde açıklamada bulundu.

Doğukan Vurgun

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme