'Yerli Üretim' Logosu Güven Verdi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de marketlerin birçoğu yapılan düzenleme gereğince, yerli üretim olan ürünlere 'Yerli Üretim' logoları hazırlayıp raflarına yerleştirdi.

TAKİP ET

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikle üretim yeri Türkiye olan mallar için bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaretin kullanılması uygun görülmüştü. 18 Eylül'de Resmî Gazete‘de yayımlanan, "Yerli üretim" logosu kullanma zorunluluğunun uygulamaya konulması 3 Ekim'de sona erecek.

Türkiye Kazanacak

Yerli ürüne destek vermenin herkes için iyi olacağını vatandaşların yerli ve ithal ürün arasındaki ayrımı bu şekilde daha iyi yapacağını söyleyen Altun, “Yerli üretim" logosunun uygulamaya girmesi için işletmeler 15 günlük bir süre verildi. Bu süre dolduğunda büyük küçük her işletme yerli üretim olarak sattığı ürünlerin gramaj ve fiyatı belli olacak şekilde etiketlerini değiştirmiş olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yerli mi İthal mı Anlaşılacak

Kanada'dan gelen mercimeğin çoğu zaman yerli sanılıp satın alındığını, bu yerli üretim logosuyla bu tip sorunların ortadan kalkacağını dile getiren Altun, “Bizler sık sık etiketler konusunda denetimler yapıyoruz. Eğer vatandaşlarımız bir sıkıntı yaşarlarsa tüketicileri kotuma departmanımıza başvurabilirler. “Yerli Üretim” logosu uygulamalarının sıkı takipçisi olacağız. Yerli üretim desteklendikçe, üretici üretimi arttıracak herkes kazanacak” dedi.

Vatandaşların “Yerli Üretim” logosu uygulamasından memnun olduğu gözlemlenirken, vatandaşlardan bazıları yerli bilinen birçok ürünün ithal, ithal bilinen birçok ürünün ise yerli olduğunu bu şekilde fark ettiklerini belirttiler.

İpek Deniz

Bakmadan Geçme