Yüzleri güldüren etkinlik

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Topluluğu Öğrencileri 18-24 Mart yaşlılar haftası kapsamında Edirne Huzurevi'ni ziyaret ederek şiir ve söyleşi günü düzenledi.

TAKİP ET

Trakya Üniversitesi Hemşirelik ve Sağlık Bölümü Topluluğu BaşkanıSefa Dikbaş ve yönetim üyelerindenHakan Mert Parlayan ziyarete ilişkin yaptıkları açıklamada, yaşlıların geçmişi hatırlatan insanlar olduğunu ve onların yaşam hikâyelerininkendileri içingelecekte yol gösterici olduğunu söyledi.

“Her zaman hatırlamalıyız”

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Topluluğu Öğrencileri bir araya gelerek, yaşlılara müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Yaşlılar haftası kapsamında etkinlik düzenleyen üniversiteli gençler, yaşlıların sadece bir hafta değil her zaman hatırlanması gerektiğini belirttiler.

Zaman zaman çeşitli etkinlikler düzenleyen gençler, 18-24 Mart yaşlılar haftası kapsamında gerçekleştirdikleri ziyarette, çeşitli aktivitelere yer vererek, yaşlılarla sohbet ettiler.

“Geleceğimize yön veriyoruz”

Topluluk Başkanı Sefa Dikbaş, yaşlıların geçmişi hatırlatan insanlar olduğunu belirterek, “Yaşlıların tecrübelerini bizlerle paylaşması,hayat hikâyelerini dinlemek bize gelecek ile ilgili ilham veriyor ve geleceğimize yön vermemizi sağlıyor. Onlarla vakit geçirmek bize keyif veriyor. Bir gün yaşlanacağımızı unutmayarak yaşlılarımıza önem vermeliyiz diye düşünüyorum.

“Yüzlerini güldürmek gurur veriyor”

Hakan Mert Parlayan ise, yalnızlıklarını paylaşıp dertlerini sıkıntılarını ve yaşam hikâyelerini dinlemenin hem yaşlılara hem de kendilerineiyi geldiğini dile getirerek,“Onların can sıkıntısını gidermek ve mutlu olmalarını sağlamak yüzlerini güldürmek bize gurur veriyor. Gitar çalarak, şiir okuyarak ve onların dönemlerindeki şarkıları söyleyerek keyifli vakit geçirmelerine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme