Ziraat Odası ekiplerinden çiftçilere hasat öncesi uyarı

​​​​​​​Edirneli çiftçiler, arpa ve buğday hasat mesaisine başladı. Hasat öncesi çiftçilere uyarılarda bulunan Ziraat Odası ekipleri, sigara izmaritlerinin tarlalara atılmaması ve biçerdöverlerde mutlaka yangın söndürücünün olmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Edirneli çiftçiler, arpa ve buğday hasat mesaisine başladı. Hasat öncesi çiftçilere uyarılarda bulunan Ziraat Odası ekipleri, sigara izmaritlerinin tarlalara atılmaması ve biçerdöverlerde mutlaka yangın söndürücünün olmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Edirne'de Ziraat Odası ekipleri, arpa ve buğday hasadına başlayan çiftçilere uyarılarda bulundu. Yenikadın, Eskikadın, Değirmenyeni, Büyükdöllük, Sülecik ve Taşlısekban köylerini ziyaret eden ekipler, ekili alanları kontrol ederek çiftçileri bilgilendirdi.

Hasat yapılan tarlaları inceleyen ekipler, kuraklığa bağlı bazı bölgelerde verimin düşük olduğunu tespit etti.

Verimin bölgelere göre değişiklik gösterebildiğini belirten ekipler, şuan için verimlerin 250 ile 600 Kilogram civarında değiştiğini ifade etti.

Bir yıllık emeklerin yanıp gitmemesi için biçerdöverlerde mutlaka yangın söndürücü bulundurulması gerektiğine değinen ekipler, sigara izmaritleri konusunda da uyarıda bulundu.

Ayçiçeği ekili alanlarda ise ürünlerin yağmura ihtiyacı olduğunu gözlemleyen ekipler, çiftçilere bol kazançlı ve bereketli bir sezon diledi.

İpek Esma Çeşme

İPEK ESMA ÇEŞME

Bakmadan Geçme