Antalyalı Emin Ger, başcazgırlığını efsane isim Şükrü Kayabaş'tan devralacak

Er meydanlarında 15 yıldır cazgırlık yapan Antalyalı Emin Ger, başcazgırlığını efsane isim Şükrü Kayabaş'tan devralacak.

Antalyalı Emin Ger, başcazgırlığını efsane isim Şükrü Kayabaş'tan devralacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarım asırdır cazgırlık yapan efsane Şükrü Kayabaş mesleği bırakma kararı aldı. Kayabaş’ın ardından 15 yıldır er meydanlarında maniler söyleyen, salavat getiren Antalyalı Emin Ger, görevi devralacak.

Başcazgırlık yardımcılığı görevini uzun yıllar devam ettiren Ger, mesleğine devam edip çırak yetiştirmek istiyor.

Ger, usta ve efsane isimlerin arkasından mesleği gururla devam ettirmek istediğini söyledi.

Kırkpınar’da Sarayiçi Er Meydanı’nda görev yapmanın büyük bir gurur olduğuna değinen Ger, “Bu bir bayrak yarışı. Öncelikle yıllarca görev yapmış ustamız Mehmet Tura'ya (Pele Mehmet) Allah'tan rahmet diliyorum. Başcazgır olarak bana da manevi babalık yapan Şükrü Kayabaş'a da Allah'tan uzun ömür diliyorum. Kırkpınar'da başcazgırlık yapacak olmak büyük bir sevinç ve mutluluk. Uygun görülmesi halinde başcazgırlığa yükseleceğiz. Öncelikle Edirne Belediye Başkanımız, büyüklerimiz, federasyonumuz bu görevi bize teslim ederler ve uygun görürlerse biz bu aldığımız bayrağı ileriye taşımak isteriz. Güreş seyircisi de cazgıra not anlamında jüri, onlar da uygun görürse güreşe değer katmak için mücadeleye hazırız ve ömrümüzü feda ettik. Bu fedakar görevi yapmaya da devam edeceğiz." Dedi.

Ger, atalardan miras kalan yağlı güreş sporunu gelecek nesillere aktarmanın önemine değindi.

Kırkpınar’ın farklı bir havası olduğunu ifade eden Ger, şöyle devam etti:

“Bu işe tamamen tesadüfen başladım. Başpehlivan Kürşat Korkmaz'ın amcası aynı zamanda Kırkpınar'da cetvel hakemliği yapan Seyfullah Korkmaz ile bir pikniğe gitmiştik. Ben mangalı yakarken onlar karşı tarafta bir arkadaşımıza sesleniyor, karşıdaki sesi duymuyor. Onların çabasını görünce ben seslendim ve karşıdaki kafasını çevirdi. Seyfullah abi 'Emin sen cazgır olacaksın' dedi. Ben o sıralarda esnaflık yapıyorum ve cazgırlıkla uğraşma imkanım yok. Daha sonra cazgırlık lisansı aldım, o gün bugündür 15 yıldır cazgırlık yapıyorum. Er meydanlarında seyirciyle buluşuyorum. Bu bir bayrak yarışı. Pele ustamız cazgırlığını piriydi. Şimdi de yaşayan efsane Şükrü Kayabaş var, onların izinden devam ediyoruz. İnşallah bize tebliğ edilen görev olursa bunun gelecek nesillere aktarma noktasında güreşin sesi ve nefesi olmaya devam edeceğiz.”  Dilek Şahin